Gå til hovedindhold

100 ufaglærte var til uddannelsesdag

Jobcenter Albertslund går nu nye veje for at matche manglen på arbejdskraft. Alle ufaglærte i Albertslund var derfor inviteret til uddannelsesdag onsdag den 15. september. Ca. 100 mødte op og fik bl.a. individuel råd og vejledning af erhvervsskoler, A-kasser og Jobcentret

Indhold

  Der er mangel på arbejdskraft og ledige jobs. Jobcenter Albertslund, erhvervsuddannelser og A-kasser inviterede derfor byens ufaglærte til en uddannelsesdag. Her fik ledige på dagpenge og kontanthjælp samt ufaglærte i arbejde vejledning om veje til job dér, hvor der er størst brug for arbejdskraften.

  ”Økonomien under uddannelse vil lige nu være bedre for nogle af de, der i dag er på dagpenge eller kontanthjælp. De kan få 110 % af dagpenge under erhvervsuddannelse eller fortsætte med kontanthjælpen”, sagde administrationschef Fatima Achiban fra Jobcenter Albertslund.

  Social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent, chauffør, kontor/handelsassistent, håndværker, køkkenassistent, cater, kok eller medarbejdere indenfor rengøring eller lager er nogle af de medarbejdere, der er størst mangel på. På dagen var erhvervsskolerne SOSU H, TEC, NEXT og Hotel- og Restaurantskolen derfor til stede og svarede på spørgsmål om uddannelserne. Også FOA, Krifa og 3F stod parat med gode råd til deltagerne på uddannelsesdagen.

  Lokale virksomheder med næste gang
  Jes Meyhoff fra TEC København, som var til stede på dagen, synes det var en rigtig god dag og et godt initiativ. 

  ”Det er et supergodt initiativ, hvor vi får en masse relevante spørgsmål fra og snakke med interesserede deltagere. Næste gang skal vi bare også have lokale virksomheder med, som også mangler arbejdskraft og måske kan tilbyde lærepladser. Det kunne være f.eks. være Coop,” sagde Jes Meyhoff.

  Det er Fatima Achiban fra Jobcenter Albertslund, som har stået for dagen, helt med på:

  ”Det er da en rigtig god idé. Det må vi sørge for næste gang. Det her er jo første gang, vi holder sådan en dag her, og jeg synes det er en succes med så mange, der er mødt op. Så kan vi få virksomhederne med næste gang,” sagde Fatima Achiban.

  Dagen startede med en række oplæg om uddannelsesløft, forløb på erhvervsskoler og veje til et arbejde - bl.a. holdt NEXT oplæg om uddannelsesmulighederne hos dem. Og efterfølgende gik deltagerne rundt til de forskellige stande med erhvervsuddannelser, jobcenter, A-kasser mfl., hvor de kunne få individuel vejledning. Deltagerne kunne også få råd og vejledning fra en sprogkonsulent.

  Samlet set handlede dagen om opkvalificering og erhvervsuddannelse. Deltagerne kunne også få svar på hvem, der har den midlertidige ret til en højere dagpengesats eller muligheden for at blive voksenlærling.

  Uddannelse er vejen til et job og en investering i fremtiden. Alle tal og statistikker peger på, at faglærte har en langt bedre tilknytning til arbejdsmarkedet end ufaglærte og der er mangel på faglært arbejdskraft.