Ny normal for rengøring

Med genåbningens fase to skal vi til at vænne os til en ny normal for rengøring. I forbindelse med genåbningens fase to har myndighederne nemlig ændret på standarden for rengøring. Dem følger vi i Albertslund Kommune


Gennem de sidste måneder har vi skullet vænne os til en masse ændringer i vores samfund som en konsekvens af COVID-19. I Albertslund Kommune har vi hele tiden fulgt myndighedernes retningslinjer – det gør vi stadig. Det kan af og til være svært at forstå, at en anbefaling fra myndighederne gælder i den ene fase, for så at blive ændret i den næste fase. Det ændrer ikke ved, at vi stadig skal tage de anbefalede forholdsregler, så vi undgår kritisk smittespredning. Med genåbningens fase to skal vi til at vænne os til en ny normal for rengøring. I forbindelse med genåbningens fase to har myndighederne nemlig ændret på standarden for rengøring.

På skoleområdet skriver myndighederne følgende: ”Hyppig og grundig rengøring af fælles kontaktpunkter, som minimum en gang dagligt, og oftere ved mange besøgende”. 

På den baggrund er den sundhedsfaglige anbefaling, at der på skolerne bliver foretaget:

  • Rengøring én gang dagligt i lokalerne - inklusiv grundig rengøring af kontaktpunkter
  • Grundig rengøring af kontaktpunkter mellem ethvert skift af personer i et lokale

Med det er det forudsat, at alle tilstedeværende i et lokale er symptomfri, ikke bytter pladser, fortsat fastholder god håndhygiejne, overholder afstandskrav samt ikke deler skriveredskaber mv. med andre.

Rengøringsmæssigt bliver der gjort rent om morgenen og så igen ml. kl. 12 og 13, hvor nye hold elever møder ind i skiftet mellem de små og store elever.

Som så meget andet i forbindelse med COVID-19 ændrer rengøringsnødvendigheden sig i takt med, at vi åbner op for en ny normal hverdag.