Nyt kommunalt affaldsselskab giver forsyningssikkerhed

En privat renovatør har skabt usikkerhed om affaldsindsamlingen i Albertslund og fire andre kommuner. Derfor har kommunerne set sig nødsagede til at gå sammen og danne deres eget affaldsselskab i stedet. Det skaber sikkerhed for, at borgerne kan få hentet deres affald


Usikkerhed og tvivl skabt af en privat renovatør har fået kommunerne Albertslund, Ballerup, Furesø, Ishøj og Vallensbæk til at gå sammen og oprette det kommunalt ejede affaldsselskab, Ressourceindsamling A/S. Det står klart, efter kommunalbestyrelserne i de fem kommuner har godkendt etableringen af affaldsselskabet.
Oprettelsen af Ressourceindsamling A/S sker i kølvandet på, at den nuværende private renovatør i de fem kommuner tidligere i 2019 valgte at opsige kontrakten. Det skete med begrundelsen, at kontrakten var tabsgivende. Efterfølgende trak renovatøren opsigelsen tilbage, men episoden har fået kommunerne til at tvivle på, om renovatøren på sigt ville kunne udføre en pålidelig affaldsindsamling.
Kommunerne har derfor besluttet, at løsningen på den opståede usikkerhed er at hjemtage affaldsindsamlingen med start i begyndelsen af 2020 og frem til maj 2021. Her udløber den formelle samarbejdskontrakt mellem kommunerne alligevel.
Ingen ændring i tømning – men mindre takststigning
Kommunerne har de seneste måneder forhandlet med den nuværende private renovatør om erhvervelse af materiel, flytning af mandskab og kontrakter, og derfor vil borgerne i de fem kommuner som udgangspunkt ikke mærke nogen forskel, når Ressourceindsamling A/S i begyndelsen af 2020 vil stå for indsamlingen.
- Jeg er glad for, at det er lykkes at sikre, at affaldsindsamlingen nu fortsætter i kendt omgang og med samme miljøgevinst. Der kommer mindre prisstigninger, men alternativet ville være nye ordninger. Vi overtager i det kommunale selskab dygtige medarbejdere og vognpark fra Remondis. Jeg ser frem til samarbejdet med de øvrige kommuner, hvor vi vil have fokus på en effektiv og miljørigtig indsamlingsordning, siger borgmester Steen Christiansen. 
Ressourceindsamling A/S vil efter planen få base i Albertslund Kommune.
Find svar på de hyppigste spørgsmål til det nye affaldsselskab i denne FAQ.