Ny kultur- og fritidschef

Albertslund Kommune har fundet sin nye chef for kultur og fritid. Det bliver René Birkemark Olesen, der kommer fra en stilling som chef for Bibliotek, Kulturhus, Lokalarkiver og Borgerservice i Slagelse Kommune. Han starter i sin nye stilling den 1. marts.


Ny kulturchef - Albertslund Kommune

Økonomiudvalget i Albertslund Kommune godkendte tirsdag den 30. januar ansættelsen af Rene Birkemark Olesen som ny afdelingschef for Kultur og Fritid. Kultur har altid været en mærkesag i Albertslund Kommune, der har eget symfoniorkester og en lang række ambitiøse kulturinstitutioner, som skaber værdi for borgerne. Det samme gælder de mange foreninger i byen. Rene Birkemark Olesen glæder sig til at komme i gang i den lille kulturhovedstad, som Albertslund ofte bliver kaldt.

”Jeg glæder mig til at arbejde sammen med en masse engagerede mennesker i en kommune, der vil kultur og fritid,” siger René Birkemark Olesen.

Han kommer fra en stilling som chef for Bibliotek, Kulturhus, Lokalarkiver og Borgerservice i Slagelse Kommune. Forud for det har han bl.a. været sekretariatschef i Kulturstyrelsen og chef for Bibliotek og Kulturafdelingen i Slagelse Kommune.

Direktør for By, Kultur, Miljø og Beskæftigelse i Albertslund Kommune, Elisabeth G. Wolstrup, glæder sig også til samarbejdet med den nye chef for kultur og fritid.

”René kommer med erfaring fra staten og fra det kommunale, og han har en stærk faglig baggrund fra kulturområdet. Jeg ser meget frem til samarbejdet med René. Vi får en erfaren og kompetent leder med fødderne plantet godt på jorden og et godt øje for et positivt samspil mellem medarbejdere og ledere til gavn for byens kultur- og fritidsliv,” siger Elisabeth G. Wolstrup.

Rene Birkemark Olesen starter i den nye stilling i Albertslund Kommune den . 1. marts 2018. Han er 43 år og uddannet cand.scient.pol fra Århus Universitet.