Greater Copenhagen er Danmarks vækstmotor

Albertslund er en del af en hovedstadsregion i vækst. Både offentlige og private aktører i hovedstadsregionen samarbejder for at nå visionen om en metropolregion med høj vækst og livskvalitet.


Greater Copenhagen - Albertslund Kommune

To regioner og Albertslund og 45 andre kommuner i Østdanmark samt 33 kommuner og en region i Skåne samarbejder tæt om at skabe vækst og udvikling i den samlede metropol, som vi kalder Greater Copenhagen.

Greater Copenhagen som metropol

Metropolregioner er mere end blot centrale byområder. Effektive pendlermuligheder binder oplande sammen i metropolregioner, og i Greater Copenhagen er alle afhængige af hinanden.

Borgere, produkter og services bevæger sig på tværs af grænser, både lande-, regionale- og kommunegrænser, og Greater Copenhagen udgør således én sammenhængende funktionel metropolregion.

International synlighed

Med Greater Copenhagen skal regionen blive mere internationalt synlig, fordi 3,8 millioner indbyggere giver et væld af muligheder for både borgere og virksomheder. Derfor bidrager Albertslund Kommune også til et stærkt Greater Copenhagen.

"Size matters" er sagt flere gange, når det handler om vækst. Og det er også en af grundene til Greater Copenhagen samarbejdet, som skal øge væksten i hele regionen og bidrage til et stærkere brand internationalt, hvor f.eks. DOLL, lyslaboratoriet i Hersted Industripark, spiller en konkret og aktiv rolle.

 

Læs mere om Greater Copenhagen