Om ordningen

23 Grønne Butikker i Albertslund har reduceret ressourceforbruget. Certificeringsordningen er pr. ultimo 2015 nedlagt som del af Albertslunds grønne satsning, men ambitionerne har vi stadig, bare ikke med en mærkningsordning.


I de grønne butikker kan den miljøbevidste forbruger handle, hvor der gøres ekstra for at passe på miljøet. Butikkerne arbejder bl.a. med at reducere el-forbruget, øge genanvendelsen af affald og reducere brugen af farlige kemikalier.

Kig efter skiltet ved indgangen til butikken næste gang, du er ude at handle.

Handler du i en butik, hvor der ikke sidder et skilt i butiksdøren, kan du jo spørge butikken, hvorfor de ikke er Grøn Butik.

Grøn Butik er et initiativ, som giver butikkerne mulighed for nemt og hurtigt at få styr på energiforbrug og miljøforhold i en oftest hektisk og travl hverdag. Grøn Butik Albertslund er en del af et landsdækkende koncept, som giver forbrugerne mulighed for at handle miljørigtigt ved at tilvælge Grøn Butik, når der skal købes ind.

Grøn Butik giver butikkerne – store som små – mulighed for at opnå en mere rationel drift for elforbrug, varme, vand, kemikalier, affald og transport. Faktorer, der både kan give økonomisk gevinst for butikken (via ressourcebesparelser), gavne miljøet og give butikken en miljørigtig profil.