Gå til hovedindhold

Grøn kirke

Opstandelseskirken er en Grøn Kirke.

Indhold

    Opstandelseskirken har som den første kirke i Albertslund valgt at lade sig registrere som grøn kirke og har modtaget diplom. I Opstandelseskirken er det naturligt at bakke op om Grøn Kirke konceptet og at forpligte sig til at miljø- og energiforbedre løbende, ikke mindst fordi mange af kirkegængerne er miljøaktive mennesker.

    Der er to muligheder for at blive Grøn Kirke

    Den ene mulighed er at kirken lader sig registrere som Grøn Kirke på www.gronkirke.dk. Ordningen administreres af klimagruppen under Danske Kirkers Råd. For at blive registeret skal kirken vurdere 48 punkter på en tjekliste – og forpligte sig på mindst 25 af de 48 punkter. Så vil kirken komme på Grøn Kirkes hjemmeside og på Danmarkskortet over de grønne kirker. Kirken vil modtage en plakat til at hænge op – og opfordres til at skrive om at de er "Grøn Kirke" på deres egen hjemmeside.

    En anden mulighed er at blive Grøn Kirke med diplom. Dette er en landsdækkende ordning under Energitjenesten. For at få et Grøn Kirke-diplom skal der laves en energigennemgang - hvilket Energitjenesten og Albertslund Varmeværk hjælper med. Herefter vælger kirken tre indsatser, som noteres ned og kirken kan derefter modtage diplom. Der er en årlig opfølgning og fornyelse af diplomet mod betaling af et mindre gebyr til Energitjenesten. Diplomet bliver overrakt af Borgmesteren på kommunens årlige arrangement hvor det grønne regnskab bliver præsenteret. Diplomordningen "Grøn Kirke" forudsætter at kirken også er blevet registreret som Grøn Kirke under de Danske Kirkers Råd.