Gå til hovedindhold

Grøn initiativpris

Hvert år uddeles en Grøn Initiativpris til en lokal virksomhed, der gør en særlig indsats for miljøet, klimaet eller naturen.

Indhold

  Grøn Initiativpris 2017

  Grøn Initiativpris 2017 for erhverv blev uddelt ved forårskuren for erhvervslivet.

  Vinderen i kategorien for virksomheder blev Tarpaper Recycling.

  Tarpaper Recycling er en virksomhed, der genanvender tagpap-affald. De modtog prisen for at levere et godt og konkret eksempel på cirkulær økonomi ved at bygge en forretningsmodel op omkring genanvendelse af materialer, som får en ny værdi, efter det er slidt ned og normalt kasseres.

  Hvordan vinder din virksomhed Grøn Initiativpris?

  Albertslund Kommune vil gerne anerkende de virksomheder, der gør en ekstra indsats for miljøet. Derfor uddeler kommunen hvert år Grøn Initiativpris. Prisen bliver tildelt efter kriterierne "miljøeffekt på kort eller lang sigt", "demonstrationsværdi" og "nytænkning". Vinderne udpeges af Miljø- og Byudvalget i Albertslund Kommune.

  Alle kan indstille, og det er ikke nødvendigt, at leve op til alle tre kriterier.

  Der præmieres også i kategorierne; borger og kommune.

  Se en oversigt over tidligere modtagere af initiativprisen og læs hvad de har modtaget prisen for.

  2015: Jaynet

  Jaynet modtager prisen for at levere deres overskudsvarme ind i byens fjernvarmenet. En løsning der kan forsyne ca. 150 private boliger med varme i et helt år.

  2014: R & T Stainless

  R & T Stainless får prisen for en omfattende energirenovering af deres erhvervslokaler I Hersted Industripark, der indbefatter efterisoleret tag, nye døre og vinduer, facadeisolering, nyt vindfang og renoveret varmeanlæg. Den årlige besparelse er 138 MWh, og virksomhedens energiforbrug er i dag væsentligt lavere end hos tilsvarende virksomheder.

  2013: Kemp & Lauritzens hovedkontor

  Der er foretaget en omfattende energirenovering af hovedkontoret, der bl.a. indbefatter optimering af belysning og udsugningsanlæg, udskiftning af ventilationsanlæg, pumper, varmtvandsbeholdere, isolering omkring varmerør og katalyse- og blødgøringsanlæg, etablering af solvarmeanlæg og EMS system. De mange tiltag giver virksomheden en besparelse på de samlede energiomkostninger på over 30%.

  2012: Valora Trade Denmark

  Virksomheden tog ejer-lejerudfordringen omkring energiforbedringer af erhvervslejemål op. Virksomheden gik sammen med udlejeren, Investeringsselskabet LUXOR A/S, om en større energirenovering af bygningen.

  2011: Jay.net A/S

  IT-virksomheden har hentet omfattende energibesparelser. På trods af udvidelser reducerede virksomheden i 2010 sit strømforbrug med 6000.000 kWh, svarende til 300 tons CO2.

  2010: MiniTrans A/S

  Transportvirksomheden har startet et nyt kurerkoncept, Green Xpress. Miljøhensyn indtænkes i alle aspekter af driften, f.eks. transport i el- eller hybridbiler, køb af aflad via grønne projekter i DN og kursus i energirigtig kørsel for alle chauffører.

  Albertslund Kommune har uddelt Grøn Initiativpris siden 1996. Du kan få en liste over alle tidligere modtagere tilsendt ved henvendelse til mt@albertslund.dk.