Gå til hovedindhold

Albertslund skal være vildere

- og du kan være med til at bidrage til den naturlige vildskab.

Indhold

  Albertslund har som en af de første kommuner meldt sig til Miljøstyrelsens konkurrence om at blive ”Danmarks vildeste kommune”.

  Det har vi blandt andet gjort, fordi vi gerne vil gøre en solid indsats for naturen, der verden over er presset på grund af menneskelig aktivitet. Samtidig ønsker vi også at give borgere i alle aldre flere blomster, insekter og fugle at se på. Det gør det både mere spændende og lærerigt at gå ture rundt omkring i kommunen.

  Konkurrencen løber fra marts 2021 til december 2022 og i denne periode bliver det især projekter fra vores ”Naturplan 2020” der kommer til at indgå som bidrag til konkurrencen. Men der bliver også andre projekter. For eksempel omlægger vi driften af kommunens rabatter, grøftekanter og grønne arealer, så de kun slås to gange om året, hvorved der kommer flere vilde blomster til insekterne. Formålet med vores "Naturpleje" er at skabe en så høj biodiversitet i vores natur og grønne arealer som muligt, ved mindst mulig indblanding.

  Albertslund Kommune opfordrer alle borgere til at bidrage til det naturlige vildskab. Hvis du selv omlægger din have eller nogle grønne arealer ved din bebyggelse, så optæl hvor mange kvadratmeter du har omlagt til natur og send resultatet til "Vej & Park". De kommer så til at indgå i kommunens samlede bidrag af ny vild natur til konkurrencen - og dermed er der større chance for, at vi vinder præmien på en hel million kroner til et naturprojekt i vores kommune.

  På vores hjemmeside kan du finde "Ti tips og tricks til en vild have" og læse mere om, hvordan du kan invitere naturen ind og forhøje biodiversiteten i din have.

  Her kan du løbende følge med i kommunens naturprojekter:

  Et af de første projekter, hvor vi tynder ud i et tætplantet og meget mørkt skovparti, er i Egelundparken. Det er fra Naturplanen. Ved udtyndingen skaber vi en masse lys til skovbunden, dødt træ til især insekter og svampe og et vandhul til padder og vandfugle. Det medvirker alt sammen til, at området kan rumme en større biodiversitet. Dertil kommer anlægget af et simpelt stisystem, men man er selvfølgelig også velkommen til at gå på opdagelse udenfor stierne. Bare husk på at færdsel i skoven sker på eget ansvar, og at du skal tage hensyn til dyr og planter i området.