Gå til hovedindhold

Håndtering af madaffald

Minimer generne.

Indhold

    Du kan selv gøre en del for at minimere lugtgener og maddiker i madaffaldet. 

    Gode råd om madaffald

    1. Lad dit madaffald dryppe af, før du smider det ud. Hæld ikke yoghurt, sovs eller andet vådt affald i madaffaldsposen. Knug vandet ud af kartoffelskrællerne
    2. Pak fisk og kød ind i køkkenrulle
    3. Undgå at fylde den grønne pose helt og luk den med en knude
    4. Læg den grønne pose forsigtigt i container, beholder eller stativ, så der ikke går hul på posen
    5. Har du beholder eller stativ ved din bolig, er det bedst, at de står i skyggen, og at du sørger for at holde låget lukket
    6. Vask din udendørs beholder med vand og sæbe efter behov. Vaskevandet skal skylles ud i toilettet
    7. Er der kommet maddiker, kan du hælde en kedel kogende vand ned langs siderne i den tømte beholder. Det slår mider og æg ihjel. Husk at tømme beholderen for vand bagefter. 

     

    Værd at vide om maddiker 

    • Maddiker er ikke farlige
    • Maddiker er spyfluernes larvestadie
    • Spyfluens æg bliver til larver på et døgn, og efter ti dage bliver larverne til fluer
    • En fugtig og varm skraldespand (mellem 25 og 40 grader) med adgang til kød- eller fiskeaffald giver ideelle levevilkår for fluelarver og er derfor et attraktivt sted for fluerne at lægge deres æg

    Sidst opdateret: 21. juli 2021