Film - pårørende til en demensramt

I samarbejde med Albertslund Kommune har Storyboard Productions lavet tre film med en lang række personlige og stærke beretninger fra pårørende (ægtefæller og børn) til demensramte, hvor de åbent fortæller om hele demensforløbet


I samarbejde med Albertslund Kommune har Storyboard Productions lavet tre film med en lang række personlige og stærke beretninger fra pårørende (ægtefæller og børn) til demensramte, hvor de åbent fortæller om hele demensforløbet. Man kommer tæt på dagligdagen og alle de følelsesmæssige op- og nedture gennem demensforløbet. 

Til at supplere de pårørende fortæller en række eksperter på demensområdet om baggrunden for de pårørendes oplevelser – og de giver også gode råd og vejledning til, hvordan man kan gribe det hele an. 

De tre film er tidsmæssigt opdelt inden for demenssygdommens tre faser:

Den første film, "Når demensen flytter ind", handler om perioden med de tidlige og vage tegn på demens, hvor det kan være svært at sætte fingeren på, hvad der egentlig er galt.

Den anden film, "Når demensen bliver tydelig", dækker midtvejs i demenssygdommen, hvor man kan have fået en diagnose, men hvor det tit også bliver mere og mere besværligt og hårdt for familien og den demensramte at klare dagligdagen.

Og endelig behandler den tredje film, "Når demensen er fremskreden", tiden lige før og efter den demensramte typisk kommer på plejehjem.

Filmene er hver 27 - 30 min. lange.

Pårørende til mennesker med demens i Albertslund Kommune kan gratis få udleveret kode til afspilningen af filmene. Filmene afspilles på www.storyboardfilm.com/albertslund og koden udleveres ved kontakt til demensteamet på tlf. 40 22 65 12/30 30 33 06

Filmene kan også købes som DVD på wwww.storyboardfilm.dk/webshop