Sådan arbejder vi med sundhed i Albertslund Kommune

Visionen for sundhedsarbejdet i Albertslund Kommune lyder således: I Albertslund tager vi alle et ansvar for sundheden - så alle får mulighed for og bliver i stand til at leve et liv med fysisk., mental og social velvære

12. maj 2020 vedtog Kommunalbestyrelsen en ny sundhedspolitik for Albertslund Kommune, den hedder Sundt Liv Sammen. Sundhedspolitikken er en langvarig prioritering og investering i sundhed, og tager udgangspunkt i et arbejde inden for tre prioriterede fokusområder:

• Mental sundhed
  • Fysisk aktivitet og Mad & måltider
  • Tobak, alkohol og stoffer

Fokusområderne er valgt med afsæt i bedste viden om, hvor sundhedsudfordringerne er størst.

Du kan læse sundhedspolitikken her

Den Tværgående Sundhedsfremmegruppe For at omsætte ord til handling skal kommunens sundhedsfremmegruppe med repræsentanter fra alle forvaltninger, bidrage til at igangsætte initiativer på sundhedsområdet.

Sundhedsråd Albertslund Kommune har et Sundhedsråd. Læs mere om sundhedsrådet.

Sundhedsprofil I 2008 udkom den første sundhedsprofil for Regionens Hovedstaden, som dækker samtlige 29 kommuner i regionen og bidrager med detaljeret viden om de voksne borgeres sundhed, herunder sygeligheds- og sundhedsadfærd. Sundhedsprofilen 2017 er den tredje rapport i rækken af sundhedsprofiler.

Forebyggelsestilbud Albertslund Kommune tilbyder forskellige forebyggelsestilbud til deres borgere. Tilbuddene bygger på visionen fra sundhedspolitikken.

Yderligere information fås hos sundhedskonsulent Christina Skriver Klenø på mail crx@albertslund.dk eller tlf. 2137 8198.