Hvordan får du den bedste cykeltur?

Info til piloter.


Formål med turen

Husk, at vores slogan er "alle har ret til vind i håret". Du er med til at give en ældre medborger en god og anderledes oplevelse og en afveksling fra hverdagen. Samtidigt får du måske mulighed for at høre gode historier om borgerens liv og oplevelser vedr. det landskab I kører igennem. Du bidrager til både de ældres og din livskvalitet, når de berigende samtaler og fælles oplevelser opstår.

Husk dit ID-kort

Når du godkendes som pilot, får du også et ID-kort, - dette skal medbringe, så der ikke opstår misforståelser.

Tal med din(e) passager(er)

Fortæl lidt om dig selv og din baggrund for at køre med ældre. Spørg passageren, hvor han/hun kunne tænke sig at køre hen – til skoven eller byen - hvor længe skal turen vare, mv., så I sammen kan planlægge turen. Sædvanligvis vil en tur på en halv time til 3 kvarter være fint, særligt i den kolde del af året. 

Hjælp til info om passageren

Planlæg turen med personalet, herunder passagerens toiletbehov og evner til at gå (kørestolsbruger, behov for lift, rollatorbruger), evt. helbredstilstand, herunder medicinbehov. Er der behov for rollator, kan den evt. medbringes (sammenslået), ellers må passageren forblive siddende under hele kørslen. 
Få gerne et kontakt-telefonnummer, som kan bruges, hvis der bliver behov for det.

Hvordan kommer passageren til og fra cyklen

På plejecentrene afgør personalet, om de skal hjælpe, eller om vi selv kan bringe beboeren til og fra cyklen.

Hjemmeboende passagerer forventes selv at kunne gå til og fra cyklen, men vi skal selvfølgeligt forsøge at komme så tæt på gadedøren som muligt. 

Facebook

Hvis du evt. tager billeder undervejs, er du velkommen til at lægge dem, og en lille historie om turen, på Facebooksiden "Historier fra Cykling Uden Alder".
Husk blot altid at få tilladelse fra din passager.