Alt det tekniske

Er du pilot? Så finder du alt det tekniske om rickshawen her


Håndtering af rickshawen

Batteriet

Nøgleringen har en nøgle til cykellåsen og en anden til batteriet. Batteri nøglehullet har 3 positioner: Venstre: Batteriet ulåst og strømløst - midten: Batteriet låst og strømløst - højre: Batteriet låst og tilsluttet, rød baglampe lyser. Når du forlader cyklen vælg midt-position. Når du vil køre vælg højre-position. Det kan ske, at forbindelsen svigter under rystelser, vælg venstre-position og træk og skub batteriet tilbage i dets holder.

På venstre side af styret sidder et display. Her trykker du på den midterste knap til højre, for at få det hele i gang. Displayet viser fart og batteri-status. Batteriet klarer en cykeltur på ca. 30 km.

Når du drejer på gashåndtag til venstre, vil cyklen køre fremad med motor, så vær forsigtig.

Gear

Der er 2 gearhåndtag, et, der justerer opad (bagerste) og et, der justerer nedad (forreste).

Bremser

På styret er der 2 bremsehåndtag, det til højre bremser baghjulet og det til venstre bremser forhjulene. Brug det højre først og derefter det venstre.
Der er en bremseknap på venstre bremsehåndtag, som kan aktiveres når cyklen skal parkeres. Husk at slippe den igen, inden du kører videre.

Dæktryk

Til cyklerne anbefales et dæktryk på 3,0 - 5,0 BAR / 45 - 70 PSI

 

Saddel og kropstilling

Sadlen kan justeres op og ned. Prøv at holde kroppen lodret under kørsel. Når du drejer, så gør det alene med hænderne og med ret ryg og med nedsat fart.

Indstigning af passagerer

Neden for sædet er der en fodstøtte. Udløs denne med knapperne i begge sider, så falder fodstøtten ned, og passageren kan komme tæt på sædet, og sætte sig uden at cyklen tipper. Sædet har plads til 2, ikke for store passagerer. Max. belastning er 150 kg. Brug sikkerhedsbæltet, også til 2 passagerer. Skub fodstøtten op igen før kørsel.
Under sædet ligger et rødt vind-og vandtæt betræk. Det fæstes med dets lomme-ende i fodstøtten og 1 ring i hver side. 
Der er et tæppe i bagagerummet bagved sædet, som også kan benyttes i koldt vejr.


Det er frivilligt at benytte cykelhjelm, både for dig selv og dine passagerer. Der ligger 2 under sædet.

Den røde kaleche

Kalechen kan bringes i 2 stillinger: En høj stilling udslået til vådt vejr, med mulighed for at slås sammen efter regn og en lav sammenslået stilling til tørt vejr. På venstre og højre yderside af sædet er der holdere til fastholdelse af kaleche-stængerne.

Se diverse instruktionsvideoer her