Lokalhistorie


Kroppedals Allé 3

2630 Tåstrup

tlf. 4330 3000

Find på kort

www.kroppedal.dk

Kroppedal Museum ligger naturskønt ved Vestskoven og den idylliske Store Vejle Ådal.

Museet har til huse på gården Kroppedal, som i dag danner rammen om en enestående astronomisk udstilling og skiftende kulturhistoriske udstillinger om astronomi, nyere tids kulturhistorie og arkæologi.

Toftekærgård
Egelundsvej 7
2620 Albertslund
Telefon 4364 1353

Åbningstider:

Mandag 12-19                
Onsdag 10-16  
Ferielukket i juli måned og mellem jul og nytår

Albertslund Lokalhistoriske Forening

Mail: troels.oehlenschlaeger@kroppedal.dk

Danmark i Vestskoven er et projekt, der har til formål at formidle landskab og fortidsminder i området mellem landsbyerne Herstedvester, Risby, ledøje og Vridsløsemagle, således at Danmarkshistorien kan opleves på stedet.

I 1992 havde Vestskoven 25 års jubilæum, og i den anledning besluttede Miljøministeren og Albertslund, Høje Taastrup og Ledøje-Smørum kommuner at samarbejde også økonomisk om at formidle det historiske landskab i det område, hvor de tre kommuners grænser støder sammen.

Området er rigt på historiske spor. Danmarkshistorien i Vestskoven har udgivet foldere om de historiske landskaber, udgivet bøger, opsat informationstavler og hvert år - den første søndag i juni måned - afholdes et publikumsarrangement over et bestemt tema, der belyses historisk.

Danmarkshistorien i Vestskoven ledes af en bestyrelse med repræsentanter fra kommunerne, Vestskoven og Kroppedal. Sidstnævnte fungerer som sekretariat for Danmarkshistorien i Vestskoven.

Kroppedal

Vikingelandsbyen

Temadag - Danmarkshistorien i Vestskoven

Kontakt til Danmarkshistorien i Vestskoven:
Formand Jette Kammer Jensen, tlf. 4364 5494
e-mail: kammerjensen@webspeed.dk