Grabow, Tyskland

Albertslund har en forening, som arbejder aktivt på at videreudvikle kontakter til venskabsbyerne. AVF - Albertslund venskabsbyforening.


Grabow er ligesom Borken en middelalderby, men den er mindre og har kun ca. 8.000 indbyggere. Grabow ligger i det tidligere DDR med Schwerin som den nærmeste større by.

Med sin beliggenhed i en dal ved floden Elde er Grabow ideel til gåture. Der er mange skønne områder i umiddelbar nærhed af byen.

Men også inde i selve Grabow er det værd at gå ture. En brand gjorde det i 1725 af med stort set alle huse, så der i dag ikke er bygninger fra før branden tilbage. Derfor er den indre by præget af bindingsværkshuse, som blev bygget i 1700-tallet. Der er mange flotte huse med fine detaljer som udvendige trapper med jerngelænder, bjælker med inskription og døre med flotte udskæringer. Pragtstykket blandt de mange bindingsværkshuse er byens rådhus, som ligger i den gamle bydel midt i centrum.

På Bymuseet (Hjemstavnsmuseet) kan man få mere at vide om byens historie, og blandt andet se modeller af, hvordan byen så ud før den store brand.

Fakta om Grabow
8.000 indbyggere.
Nærmeste større by er Schwerin. Kort
Handelscenter for de mange omkringliggende landsbyer.
Venskabsby siden 1972.

Læs mere på Grabows hjemmeside.