Borken, Tyskland

Albertslund har en forening, som arbejder aktivt på at videreudvikle kontakter til venskabsbyerne. AVF - Albertslund venskabsbyforening.


God mad, gamle bygningsværker og et aktivt fritidsliv. Det er noget af det, der kendetegner Albertslunds tyske venskabsby siden 1987, Borken.
Byen ligger i Münsterland - nærmeste større by er Münster - et område med skov, vandløb og marker, som grænser op til Holland. Münsterland er kendt for at have mange kroer og hoteller, som serverer mad fra det berømte westfalske køkken. I Borken er Vennehofhallen det kulturelle midtpunkt, hvad enten det drejer sig om gastronomi, teater, koncerter, udstillinger, kongresser eller firmafester.

Er man til gamle bygninger, er Borken et spændende sted at besøge. Ved hvert skridt man tager, møder man den middelalderlige atmosfære. Der er nok at tage fat på. Besøg for eksempel den over 1.000 år gamle gotiske kirke St. Remigius, Mariengarden klostret som blev grundlagt i 1245 eller Gemen slot, som ligger midt i et tidligere sumpområde omgivet af en voldgrav. Slottet var engang sæde for Herrschaft Gemen, et af Westfalens mest betydningsfulde dynastier. Men bare at gå gennem byens gader er en oplevelse i sig selv.

Lidt uden for centrum i bydelen Hoxfeld er der også mulighed for at få rørt benene - og resten af kroppen i øvrigt. Her ligger nemlig fritidsparken "Pröbsting" i et naturskønt område med skov, vandløb og enge, hvor der er vandrestier, trimruter, overdækkede grillpladser, legepladser, en kæmpestor kunstig sø og en badesø, hvor man kan sejle, ro, fiske, surfe og svømme.

Til anlægget hører også en campingplads med 320 pladser og en teltplads for unge.

I Borken er der også et meget populært badeland "Aquarius", som tiltrækker gæster fra nær og fjern.

Fakta om Borken:
Godt 30.000 indbyggere
Nærmeste store by er Münster
Grænser op til Holland Kort
Lever af let industri, handel og servicefag
Venskabsby siden 1987

Læs mere på Borkens hjemmeside