Smart City-teknologi

Når skraldespanden selv fortæller at den er næsten fyldt, eller når gadelamperne tilpasser lysstyrken efter vejret og trafikanterne.


Albertslund står foran en massiv byfornyelse i de kommende år. Teknologiske løsninger kan være med til at forbedre servicen til borgerne og samtidig nedbringe ressourceforbruget fordi arbejdsopgaverne løses effektivt. Dermed kan Smart City-teknologi bidrage til at nå kommunens ambitiøse klimamål.

Derfor arbejder Albertslund Kommune med Smart City-teknologier i flere og flere sammenhænge.

Living Lab i Hersted Industripark

I Living Lab tester virksomheder deres nyeste belysning og smart city-teknolog på gader og stier i industriområdet. Det kan for eksempel være sensorer i lamperne langs vejen der indsamler information om trafikken, analyserer informationerne og på informationsskærme leder bilisterne ad bestemte veje for at undgå at der opstår trafikpropper i myldretiden. Læs mere om Living Lab i Hersted Industripark.

Giv et praj er Smart City-teknologi

Med app'en Giv et praj kan man let og hurtigt sende besked til kommunen når man ser noget i byrummet der skal ordnes. Det kan være en skraldespand der er gået i stykker, grafitti der bør fjernes eller en lampe der ikke længere lyser. Med sin smartphone tager man et foto og sender det afsted via app'en - der selv tilføjer gps-data, så kommunen får besked om den præcise geografiske placering.

Se hvordan du bruger Giv et praj-løsningen.