Samarbejde med Cisco

Albertslund Kommune er indgået i partnerskab med amerikanske Cisco om at virkeliggøre The Internet of Everything


Københavns Kommune, Albertslund Kommune og Frederikssund Kommune skal samarbejde med Cisco om forskning i og udvikling af morgendagens digitale infrastruktur: the Internet of Everything.

Målet er at styrke de fremtidige tilbud til borgerne ved at udvikle teknologiske løsninger der kan forbedre servicen til borgerne og samtidig støtte byernes ambitiøse klimamål. Ciscos partnerskab med de tre kommuner er baseret på de klare, grønne profiler alle tre byer har.

Partnerskabet er således en del af Albertslund Kommunes arbejde med Smart City-teknologi.

Living Lab er en del af partnerskabet

Et af de projekter som Cisco vil samarbejde om, er Living Lab i Hersted Industripark i Albertslund. Her vil belysning, kontrolsystemer og smart-city-teknologier blive testet i 1:1 skala, bl.a. af DTU. Living Lab hører under partnerskabet DOLL.

Vi skal lære af hinanden

Partnerskabet indebærer også, at Cisco investerer penge, tid og eksperter i hovedstadsområdet. Hensigten er, at kommunerne og Cisco skal lære af hinanden og sammen med andre kommuner, virksomheder og vidensinstitutioner i hovedstadsområdet udvikle nye produkter, løsninger og muligheder. Samtidig har Cisco annonceret en global fond på 150 millioner dollars til at hjælpe med at fremskynde start-ups og økosystemer omkring the Internet of Everything.