Living Lab i Hersted Industripark

På Hersted Industriparks veje og stier bliver der etableret et topmoderne testlaboratorium. Langs mere end 9 kilometer vej og sti testes lamper og ny smart city-teknologi


Se filmen om DOLL Living Lab

Du cykler af sted på vej til arbejde ad den samme rute hver dag. Pludselig lægger du mærke til at lyset skifter karakter efter vejret og årstiderne, eller afhængigt af mængden af trafik. 

Smart City-teknologi vil sige at vi anvender den nyeste teknologi til at udvikle vores byer og gøre dem bedre at bo i, samtidig med at energiforbruget bringes ned.

Virksomheder tester ny teknologi

Testcenteret Living Lab i Hersted Industripark tilbyder virksomheder fra Danmark og udlandet muligheden for at afprøve deres nyeste produkter inden for belysning og smart city-teknologi i dagligdagen. På veje og stier i Hersted Industripark gennemføres test og demonstration, samtidig med at folk færdes normalt i området. Ambitionen er at Living Lab skal være Nordeuropas førende testcenter og showroom for lys.

Næsten 300 lystmaster

De deltagende virksomheder opstiller 40-50 forskellige former for belysning. Der vil blive sat omkring 280 nye lysmaster op på veje og stier i området med den nyeste LED-gadebelysning, de nyeste styresystemer og bevægelsessensorer.

I udstillings- og besøgscenteret på 6. sal i højhuset på Naverland 2 styres de lysløsninger der testes. Besøgscenteret rummer også mødefaciliteter, storskærm og udstillinger.

Living Lab er en del af DOLL, Danish Outdoor Lighting Lab.

Læs mere om DOLL