Vridsløselille Statsfængsel i fremtiden

Når Vridsløselille Statsfængsel ikke længere fungerer som fængsel, er der mulighed for at udvikle det til et helt nyt sted. Se fire arkitektfirmaers bud på, hvordan man kan udnytte bygningerne og området omkring

Store udviklingsmuligheder med legendarisk fængsel - Albertslund Kommune

Når Vridsløselille Statsfængsel ikke længere fungerer som fængsel, er der mulighed for at udvikle det til et helt nyt sted. Det vil være Freja Ejendomme, der som Statens ejendomsselskab kommer til at overtage fængslet. Freja er derfor i et tæt samarbejde med Albertslund Kommune meget interesseret i, hvordan Vridsløselille Statsfængsel kan udvikles.

Så… hvordan kan fængslet udvikles? Hvad kan bygningerne bruges til? Kan der være boliger i fængslet? Hvordan kan fængslet i hjertet af Albertslund bindes sammen med resten af byen? For at få en bred vifte af idéer til det, inviterede Freja Ejendomme i 2017 sammen med Albertslund Kommune fire arkitektfirmaer til at arbejde med fængslet og de mange muligheder og udfordringer.
Det kom der mange spændende idéer og tanker ud af, der ligger klar den dag Vridsløselille Fængsel ikke længere er et fængsel i Albertslund.

Her kan du se de fire idéforslag:
Den panoptiske have af Norrøn (link)
Portbyen af Atelier Lorenzen Langkilde (link)
En mesterplan af Tredje Natur (link)
Transformation af historien – Bertelsen of Scheving (link)