Hvem kan vi ikke hjælpe?

Alle borgere har selv ansvar for at finde en bolig. Der skal særlige forhold til for at få tilbudt en plads på boliglisten i Albertslund Kommune

Det er de borgere, som har det største behov og som allerede bor i Albertslund Kommune, som bliver tilbudt en bolig. I mange tilfælde kan kommunen derfor ikke hjælpe med at finde en bolig.

Hver gang, der er en ledig bolig vurderer Boliganvisningen konkret hvilke borgere på boliglisten, der har det mest påtrængende behov.

Det bedste du kan gøre er, at prøve alle andre muligheder for at finde en bolig før du søger om hjælp i Albertslund Kommune.

Eksempler på situationer, hvor Albertslund Kommune ikke kan hjælpe er:

Venner eller familie i Albertslund

Hvis dit behov for en bolig er opstået i en anden kommune og du bor midlertidigt hos venner eller familie i Albertslund, er det usikkert om du kan blive skrevet op til en bolig her. Bor du i en fremlejet bolig tæller det også som en midlertidig boligløsning. Det er derfor usikkert, om kommunen kan hjælpe dig videre i din boligsøgning.

Din bolig passer dig ikke

Hvis du er flyttet ind i en bolig og vidste at boligen ikke var egnet eller ikke passede til dit behov, er det usikkert, om vi kan hjælpe dig. Det kan fx være, at du flyttede ind og godt vidste, at den var for dyr, i dårlig stand eller fx for stor eller for lille.

Nej tak til en bolig

Hvis Albertslund Kommune allerede har anvist dig en bolig, som du har takket nej til, kan vi ikke hjælpe dig igen. Det er kun, hvis du får en ny type behov. Med dine nye behov skal du stadig opfylde betingelserne før du kan søge igen.

Skifter adresse

Hvis din adresse er ændret efter at du er skrevet op på kommunens boligliste, skal du give besked om ændringen til Boliganvisningen. Er det ikke sket må du søge igen. Og skal stadig kunne opfylde betingelserne.

Andre grunde

Albertslund Kommune kan som udgangspunkt ikke hjælpe, hvis du:

• bor for dyrt eller har solgt din bolig
  • har en usund bolig, fx at boligen har skimmelsvamp eller lignende
  • har behov for en større eller mindre bolig
  • familien bliver større, fx et barn eller at du gifter dig
  • søger bolig på baggrund af familiesammenføring.