Installation

Alle eleverne i folkeskolerne og på UngeCentret har fået udleveret enten en iPad mini eller en Chromebook. Tiltaget skal fremme elevernes brug af it i undervisningen og formålet er at understøtte, at alle bliver så dygtige, de kan.


Skolen sørger for, at iPad´en er klar til skolebrug. Nedenfor er en vejledning til skolen/it-vejlederen, som skal følges, inden den enkelte elev første gang kan tage sin iPad i brug.

Der er to muligheder for opsætning af iPad alt efter hvilken model, der bliver udleveret.
Èn til nye iPad minis til eleverne og en til de gamle iPads og iPad minis med graveret (D10E) bagpå til lærere og pædagoger.

Nye iPad minis:

Når iPad'en starter op første gang, skal du blot følge guiden på skærmen, tillade lokalitetstjenester og logge ind med elevens unilogin – derefter vil iPad´en selv sætte sig op og installere diverse apps.

Ældre iPads og iPad minis:
Link: Vejledning i opsætning af ældre iPads til Albertslund Kommunes skoler

Beskyttelse af stødende indhold (Børnesikring):
Link: vejledning som viser hvordan man sætter begrænsninger (også kaldet børnesikring) på en iPad for at forhindre adgang til visse websteder med stødende indhold

Apple-id

Vi anbefaler, at I ikke tilknytter et kontokort til det Apple-id, I benytter på barnets iPad. Læs mere i Regler og retningslinjer.

Link: Vejledning. Her finde du vejledning til skift mellem apple-id.

Opdatering til nyeste version af iOS

Det er vigtigt at opdatere til nyeste version af iOS for at få fuldt udbytte af iPad'en. I finder en vejledning til opdatering på Link:  Apple iPad vejledning