Installation

Denne side er målrettet elever i indskolingen, lærere og pædagoger, som bruger iPads på folkeskolerne i Albertslund. Forældrene er tillige en naturlig målgruppe.


Skolen sørger for, at iPaden er klar til skolebrug. Nedenfor er en vejledning til skolen/it-vejlederen, som skal følges, inden den enkelte elev første gang kan tage sin iPad i brug.

Der er to muligheder for opsætning af iPad alt efter hvilken model, der bliver udleveret.
Èn til nye iPad minis til eleverne og en til de gamle iPads og iPad minis med graveret (D10E) bagpå til lærere og pædagoger.

Nye iPad minis:

Når iPad'en starter op første gang, skal du blot følge guiden på skærmen, tillade lokalitetstjenester og logge ind med elevens unilogin – derefter vil iPaden selv sætte sig op og installere diverse apps.

Ældre iPads og iPad minis:
Vejledning i opsætning af ældre iPads til Albertslund Kommunes skoler

OBS. Fil du skal benytte undervejs i opsætningen til gamle iPads - Apple iPad tilmelding

Beskyttelse af stødende indhold (Børnesikring):
Denne vejledning viser hvordan man sætter begrænsninger (også kaldet børnesikring) på en iPad for at forhindre adgang til visse websteder med stødende indhold

Apple-id

Det anbefales, at der ikke tilknyttes et kontokort til det Apple-id, der benyttes på barnets iPad. Læs mere i Regler og retningslinjer.

Vejledning til skift mellem apple-id.

Opdatering til nyeste version af iOS

Det er vigtigt at opdatere til nyeste version af iOS for at få fuldt udbytte af iPad'en. Du finder en vejledning til opdatering her.