Min bog

"Min bog" skal hjælpe barnet i overgangen fra børnehave til skole ved at sætte fokus på barnets følelser og forventninger til skiftet


Hvert barn der skal til at starte i skole, modtager et eksemplar af "min bog" i børnehaven. I bogen skal det enkelte barn tegne, fortælle, skrive og legeskrive (kruseduller, symboler eller rigtige bogstaver i række, uden det nødvendigvis danner ord) om oplevelserne og forventningerne til skiftet fra børnehave til skole.

 

Indhold

MIN BOG er delt op i fire dele:

  • En pink del der omhandler børnehaven
  • En gul del der omhandler familien
  • En blå del der omhandler SFO'en
  • En grøn del der omhandler børnehaveklassen

Læs "min bog"

 

De voksnes ansvar

Forældre, pædagoger og andre voksne omkring barnet, skal hjælpe ved at snakke med barnet om forskellige forventninger i forbindelse med skiftet, og om oplevelser i børnehaven og i SFO'en/skolen. Ved hjælp af "min bog" kan de voksne sikre sig at barnet har det godt under og efter skiftet fra børnehave til skole og SFO.

Vi har lavet en forældreguide til "min bog" der fortæller hvordan man som forældre skal arbejde med de gule sider der handler om barnets familie. Forældreguiden er oversat til engelsk, urdu, tyrkisk og arabisk. Kontakt dit barns børnehave hvis du har brug for en forældreguide på et af disse sprog.

Læs forældreguiden på dansk

 

Vi har også lavet en pædagogisk vejledning, der beskriver hvordan de professionelle voksne omkring barnet skal arbejde med "min bog".

Læs den pædagogiske vejledning