Mit affald

Brug selvbetjening og få information om dit affald


Klik på linket herunder og se hvornår du får hentet affald. Det er også her du kan melde ind, hvis dit affald ikke er hentet eller du kan bestille afhentning af pap, storskrald og haveaffald.

Mit affald (selvbetjening)

Affaldstips: Du kan gøre det nemmere at tjekke tømmedage på Mit affald (selvbetjening), hvis du opretter din åbne tømmekalender som et bogmærke eller som en favorit på computeren. Bogmærket kan også lægges som et ikon på din iPad eller iPhone. 

Bundtet pap eller pap i beholder?

Får du hentet bundtet pap ved din bopæl, kan du også få tømt en 240 liter affaldsbeholder med pap. 

Du bestiller en beholder til pap på affaldoggenbrug@albertslund.dk eller via borger.dk. Papbeholderen leveres med et pap-piktogram og dit husnummer. Beholderen koster i øjeblikket 375 kr., som opkræves via forbrugsafgifterne.

Når du har behov for tømning, bestiller du en afhentning af bundtet pap på selvbetjeningen og sætter beholderen ud til vejskel dagen før tømning.

Fredag den 15. marts 2019

Remondis er desværre ramt af akut bilnedbrud. Der må derfor forventes en del forsinkelse på indsamlingen af småt haveaffald. Vi genoptager afhentningen så snart bilen er på banen igen.
Remondis og Vestforbrænding beklager de gener det måtte medføre.

Fredag den 8. marts 2019

Kundeservice har lukket fredag den 8. marts 2019 fra klokken 12 på grund af afdelings seminar.

Mandag den 4. marts 2019

Vestforbrænding oplyser, at renovations firmaet desværre ikke når at tømme plast nedgravede containere i dag mandag den 4. marts 2019. Der bliver tømt tirsdag den 5. marts. Det handler om 64 adresser. Også indsamlingen af madaffald i nedgravede er ramt, så 6 adresser her ikke får tømt for madaffald. 

Fredag den 4. januar 2018

Renovatøren der tømmer nedgravede containere oplyser, at de desværre er bagud på grund af jul/nytår, samt at de er ramt af sygdom.

Der bliver tømt hurtigst muligt. Det gælder for 17 adresser der skulle have tømt plast og 33 adresser der skulle have tømt glas.

Fredag den 30. november 2018

Remondis har ikke fået tømt metal i nedgravede containere. Der tømmes mandag den 3. december 2018.

Fredag den 23. november 2018

Remondis har ikke fået tømt pap i nedgravede containere. Der tømmes mandag den 26. november 2018.

Onsdag den 7. november 2018

Remondis er lidt bag ud med tømning af restaffald. De er i gang med at tømme nu. Det drejer sig om følgende adresser.

Bjørnens Kvt 7 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest
Bjørnens Kvt 2 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest
Hvalens Kvt 1 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest
Elefantens Kvt 7 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest
Fiskens Kvt 7 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest
Krebsens Kvt 1 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest
Elefantens Kvt 4 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest
Løvens Kvt 4 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest
Løvens Kvt 7 A (Miljøspot), 2620 Albertslund Rest

Tirsdag den 6. november 2018

Vestforbrænding's kundeservice's telefoner vil kun være åbne fra kl. 9 - kl. 13 - og vil ikke være bemandet med sædvanligt personale. Resten af tiden vil der være telefonsvarer på, hvor der henvises til selvbetjeningsportalen. Gælder kun for denne tirsdag.

Mandag den 5. november 2018 - SMS systemer virker igen

Fredag den 2. november 2018 - SMS systemet fortsat nede

SMS - systemet er desværre fortsat nede. Hvis dette giver problemer for den enkelte, så kontakt venligst Vestforbrænding's Kundeservice 

Torsdag den 1. november 2018 - SMS systemet er nede

SMS - systemet har desværre været nede i går og er fortsat nede idag. Dette har betydning for de ejendomme, der fik afhentet metal/glas i går - og skal have hentet papir/plast i dag. Hvis dette giver problemer for den enkelte, så kontakt venligst Vestforbrænding's Kundeservice 

Torsdag den 25. oktober 2018

REMONDIS nåede ikke at blive færdig med at grabbe haveaffaldet i går onsdag.
Det drejer sig om adresserne Lavager, Lodager, Porsager, Randager og Alberts Vænge, der desværre må vente til torsdag morgen

Tirsdag den 23. oktober 2018

REMONDIS er desværre bagud med tømning af restaffald i nedgravede og delvist nedgravede containere. Det handler om cirka 50 adresser.
Vestforbrænding oplyser, at de bliver tømt i morgen.

22. oktober 2018

REMONDIS har desværre bil nedbrud og er derfor bagud med indsamling af madaffald i nedgravede og delvist nedgravede beholdere for i dag mandag.

De forventer at alt bliver kørt ind i morgen tirsdag.

13. juli 2018

Grundet at lageret af madaffaldssække løb tør i dag, manglede renovatøren sække til ca. 600 husstande, som ikke får hentet madaffald i dag. 

Vestforbrænding modtager nye sække senest tirsdag den 17. juli hvorefter renovatøren henter madaffaldet hurtigst muligt.

Vestforbrænding beklager hændelsen. 

1. maj 2018

Vestforbrændings Kundeservice holder lukket 1. maj

16. februar 2018

Der kan forekomme forsinkelser på grund af sne og is på afhentning af renovation i dag. Der vil muligvis fortsat blive afhentet renovation i morgen lørdag

22. december 2017

Der bliver ikke hentet affald 1. juledag og nytårsdag. Affald der normalt bliver hentet mandag den 25. december, hentes allerede lørdag den 23. december. Affald der normalt bliver hentet mandag den 1. januar, hentes allerede lørdag den 30. december. Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

31. oktober 2017

M.Larsen nåede ikke hele plast ruten i går i de nedgravede beholdere – de får det kørt færdig i dag.

18. oktober 2017

Plastindsamling i nedgravede beholdere blev forsinket mandag den 16. oktober - der forventes at alt bliver hentet i løbet af idag onsdag. 

Restaffald i nedgravede blev forsinket tirsdag den 17. oktober - forventes ligeledes at blive hentet i løbet af i dag. 

11. oktober 2017:

Der er forsinkelse på afhentning af restaffald i går – vognmanden kører videre i dag og får det afhentet.

3. oktober 2017:

Der er i øjeblikket driftsforstyrrelser på selvbetjeningsportalen. Vestforbrænding arbejder på, at få problemet løst hurtigst muligt.

20. juli 2017: 

Renovatøren nåede desværre ikke i mål med opgrab af haveaffald på bestilling i går - de fortsætter i dag. 

15. juni 2017:

Der er i øjeblikket en forkert visning af tømmedata vedr. sommertømninger på enkelte adresser på selvbetjeningsportalen. De ligger korrekt på skraldebilerne lister, så det skulle ikke give problemer i forhold til tømning. Vestforbrænding er ved at løse problemet og det forventes rettet i denne uge.

Ved bestillinger via selvbetjening, modtager borgerne/viceværterne p.t. ikke en bekræftelse på mail. Denne bekræftelse bliver dog også sendt via digital post. Vestforbrænings IT afdeling er på sagen.

7. juni 2017:

Renovatøren nåede desværre ikke i mål i går, med afhentning af haveaffald i

Hasselhaven
Platanhaven
Kvædehaven

Haveaffaldet hentes den 8. juni.

21. februar 2017:

Vognmanden er desværre ramt af akut bilnedbrud (Genbrugsbilen). Det er tvivlsomt om den kommer i gang senere i dag, så resten af adresserne vil få afhentet storskrald enten sent i eftermiddag eller allersenest i morgen tidlig. Husk at det KUN er genbrugsbilen, komprimator bilen har kørt alle adresser igennem. Vognmanden beklager de gener det måtte medføre.

30. januar 2017:

Det har været alt for bøvlet at skulle bruge NemID til noget så simpelt som at bestille afhentning af haveaffald og storskrald. Derfor afvikles NemID som bestillingsmetode nu. Vi havde håbet, at NemID ville være afviklet per 1. februar, men afviklingen er desværre blevet forsinket. Vi forventer, at afviklingen i stedet vil være tilvejebragt senest 1. marts.

20. januar 2017:

På grund af mange sygemeldinger er renovatøren blevet forsinket med papir/plast indsamlingen i Albertslund.

Berørte veje/områder:

 • Porsager
 • Kongsager
 • Hvidager
 • Gamle Landevej
 • Formervangen
 • Herstedøstervej

Områder:

 • Herstedøster landsby
 • Vestskoven

Affaldet indsamles hurtigst muligt. 

10. januar 2017:

Vi er netop blevet bekendt med at genbrugsbilen der skulle indsamle hårde hvidevarer, jern etc. er ramt af bilnedbrud. De steder hvor der skulle stå affald, vil derfor enten blive afhentet senere i dag, eller senest i morgen Vi beklager de gener det måtte medføre.

2. januar 2017:

Der kan ikke sendes SMS'er i uge 1. Det skyldes en systemfejl, som gør, at der ikke kan sendes SMS'er ud om hvornår din beholder bliver tømt i uge 1. Vestforbrænding arbejder på at løse problemet. 

29. november 2016:

- For boligområder med affaldsstativ og kassetter (ordning 3), vil mad- og restaffald overgå til 14. dages-tømning fra uge 48 og frem. I sommermånederne vil madaffald dog stadig tømmes ugentligt, i de boligområder hvor dette er tilvalgt.

- For boligområder med nedgravet plastcontainer i miljøspot (ordning 1 og 6) vil plasttømning for en periode foregå ugentligt.

1. november 2016:

- De to-delte beholdere til glas/metal blev ikke tømt i uge 43 som planlagt. Alle beholdere bliver i følge vognmanden tømt i løbet af denne uge.

 

Er din boligforening tilmeldt en have- og storskraldsordning?

Klik på boksen "Byens affaldsordninger" i højre side. Klik på dit boligområde og få informationer om dine affaldsordninger i skemaet under kortet.

Ud for haveaffald, storskrald og pap, kan du se om jeres boligområde får hentet affald ved husstanden, ved central opsamling eller ved en miljøstation. Har I valgt central opsamling, kan du se ved hvilken nærmeste adresse, at den centrale opsamling er placeret.

Hvis din boligforening har fravalgt indsamling af have og storskrald, vil der stå Fravalgt udfor Haveaffald og Storskrald. 

Bestil afhentning af haveaffald, storskrald og pap

Boligområder, der er tilmeldt ordningen, kan få hentet affaldet følgende tidspunkter. Det gælder også områder, som sætter affaldet ud i fælles bunker.

 • Storskrald den 1. og 3. onsdag i måneden. Du skal bestille senest mandagen før og inden kl. 24:00
 • Pap den 2. og 4. onsdag i måneden. Du skal bestille senest mandagen før og inden kl. 24:00
 • Haveaffald med grab onsdag i ulige uger. Du skal bestille senest mandagen før og inden kl. 24:00
 • Småt haveaffald hentes torsdag i ulige uger. Du skal bestille senest tirsdagen før og inden kl. 24:00

I boligområder med fælles affaldsøer og miljøstationer er det enten en ejendomsfunktionær eller en valgt kontaktperson (fx i en grundejerforening eller andelsboligforening), som bestiller tømning af containere eller afhentning af haveaffald, storskrald eller andet affald. Har du spørgsmål til affaldshåndteringen skal du henvende dig til ejendomskontoret eller den valgte kontaktperson.

I boligområder, der får hentet affaldet ved husstanden, er det den enkelte boligejer, som bestiller en afhentning. Når du vil bestille en afhentning, klikker du på linket "Mit affald (selvbetjening)" herunder - så åbner Vestforbrændings selvbetjeningsportal.

Vælg Albertslund Kommune og skriv din adresse i felterne til højre. Klik på Søg og din affaldsside kommer frem. Vælg den affaldstype, som du vil bestille afhentning af, ved at klikke på plusset til højre. Klik på "Oprette en bestilling" og vælg den bestilling du ønsker. Næste mulige afhentnings dag ses på bestillingslinket. 

Mit affald (selvbetjening)

Problemer med at bestille afhentning?

Oplever du problemer med at bestille afhentning online, kan du lægge en bestilling til Vestforbrændings kundeservice via denne formular. Bestillingen skal være sendt indenfor den angivne frist.

Alternativt kan du ringe på telefon 7025 7060 og få hjælp til at lægge en bestilling ind. 

VIGTIGT: Når du bestiller en afhentning telefonisk, skal du sikre dig at du får et bestillingsnummer oplyst, som du kan henvise til ved en eventuel manglende afhentning. Bestillingsnummeret er din sikkerhed for at der lagt en bestilling i systemet.

Krav til udsætning af pap:

 • Pap skal sættes ud til vejskel og være slået sammen og bundtet
 • Småt pap/karton kan samles i en papkasse
 • Pap må IKKE indsamles i plastiksække – heller ikke gennemsigtige
 • Pap må ikke være vådt. Lidt fugtigt er OK, men ikke vådt
 • Pap kan også samles i en tohjulet 240 liters affaldsbeholder. Du bestiller en beholder til pap på affaldoggenbrug@albertslund.dk eller via borger.dk. Den koster i øjeblikket 375 kr. som opkræves via forbrugsafgifterne. Når du har behov for tømning, bestiller du en afhentning af bundtet pap på selvbetjeningen og sætter beholderen ud til vejskel dagen før tømning.

Krav til udsætning af storskrald:

 • Storskrald skal sættes ud til vejskel og skal være sorteret, så renovatøren kan komme til de forskellige fraktioner hver for sig
 • Småt brændbart affald i gennemsigtige plastsække
 • Stort brændbart må maksimalt være 2,10 meter x 1 meter, 
 • Jern og metal må maksimalt være 2x2x1 meter (for eksempel en markise)

Udsætning af småt metal:

Småt metal kan sættes ud i klare plastikposer. 

Krav til udsætning af småt haveaffald:

Småt haveaffald sættes ud til vejskel, enten i papirsække eller bundtet med snor, svarende til størrelsen af en fyldt papirsæk. Småt haveaffald kan også samles i en beholder på 2 hjul, som også sættes ud til vejskel. Der skal være tale om en beholder skraldemanden kan håndtere på sin bil.

Krav til udsætning af stort haveaffald (afhentes med grab):

Min 2 m3 - der ikke kan bundtes. Det skal samles i en bunke og lægges ud til vejskel. Må ikke ligge til gene for trafikken eller øvrige beboere.

Miljøbokse

Bor du i et boligområde, hvor I har fået en rød miljøboks, skal du bruge den til:

• farligt affald (fx rester af gift, kemikalier, maling med faremærke, makeup)
• keramik og porcelæn (fx skårede potter, tekrus og tallerkner)
• batterier
• sparepærer, LED pærer
• småt elektronik (alt med ledning, fx hårtørrer, elektrisk tandbørste, små lamper)
• spraydåser

Når boksen er fuld, sætter du den ovenpå din beholder eller dit stativ til restaffald. Så skifter skraldemanden den ud med en tom, næste gang han henter dit restaffald. Husk at skrive navn og adresse på boksen.

Hvis skraldemanden ikke har plads til flere fyldte miljøbokse på sin bil, skal han lægge en seddel i din postkasse, hvor der står at kassen bliver ombyttet førstkommende tirsdag. Der kører vognmanden en opsamlingsrunde. Ligger der ikke en seddel i din postkasse skal du ringe til Vestforbrændings kundeservice på 7025 7060, eller bruge selvbetjeningsportalen www.selvbetjening.vestfor.dk og lægge en afvigelse ind. 

Du kan også aflevere dit farlige affald på Genbrugsstationen, Holsbjergvej 44.

Miljøstationer

Bor du i et område med miljøstation, er det der du skal aflevere dit farlige affald. Du kan også aflevere dit farlige affald på Genbrugsstationen, Holsbjergvej 44.

Genbrugsstationen

Bor du i et område med fælles affaldsbeholdere uden en miljøstation, skal du aflevere dit farlige affald på Genbrugsstationen, Holsbjergvej 44.

Læs mere om farligt affald på siden om Affaldsortering

 

Er du løbet tør for grønne poser til madaffald? Måden du får nye poser på afhænger af hvilken affaldsordning, der er i dit boligområde.

Boligområder med beholdere eller stativer ved husstanden

Har du stativ eller beholder ved husstanden, binder du en pose til madaffald fast til håndtaget på affaldsbeholderen eller affaldsstativet, når din sidste rulle med poser er ved at løbe tør. Så lægger skraldemanden nye ruller i din postkasse. 

Løber du alligevel tør, inden skraldemanden har lagt nye ruller i din postkasse, kan du henvende dig på

 • Genbrugsstationen, Holsbjergvej 44
 • Agenda Centeret, Kanalens Kvt 32

Så har vi et par kasser stående til borgere med akut behov.

Boligområder med fælles beholdere

Bor du i et område med fælles beholdere, henvender du dig til din vicevært eller bestyrelse, som informerer dig nærmere om, hvor du henter poser til madaffald, der hvor du bor.

Er du vicevært, eller skal du bestille flere kasser med poser til madaffald på vegne af dit boligforening, læs mere her

 

Plast fylder rigtig meget og mange oplever, at der ikke er plads nok i den udendørs kassette eller i den todelte beholder. Det hjælper lidt på pladsen, hvis du komprimerer dit bløde plast. Det kan du fx gøre med hjælp af en såkaldt Plast Minimizer. 

Du kan hente en gratis Plast Minimizer på Genbrugsstationen.

 

 

Billedresultat for plast minimizer

 

Minimizeren måler ca. 20 cm i højden og har huller til ophæng på bagsiden. Den virker på den måde, at du propper blødt plastemballage ned i den lille pose, der er gjort fast med en elastik foroven i beholderen. En stor bunke blød plast kan blive til en lille fast klump. Den fylder ikke så meget i den udendørs beholder og gør det nemmere at stable den hårde plast, så den heller ikke fylder så meget.

Der følger en rulle med 4 liters poser med til beholderen, men vi anbefaler selvfølgelig at du bruger brugte poser og sparer den jomfruelige plastikpose. 

Du kan lægge klumpen i kassetten, hvis der er plads. Du kan også samle sammen i en større pose, som du stiller ved siden af stativet eller afleverer i en af de kuber vi har sat op ved indkøbscentrene i kommunen. Man behøver ikke nødvendigvis minimizeren for at komprimere den bløde plast - man kan også blot bruge en brugt pose (fx en rugbrødspose) og samle den bløde plast her.

Har du ind imellem mere restaffald, end der kan være i din beholder eller sæk?

Fyld affaldet i en pose du har ved hånden, sæt et ekstra-sæk mærkat på og sæt posen ud ved næste tømning. Så tager skraldemanden den med.

Mærkater kan købes enkeltvis på Genbrugsstationen med mobilepay eller bestilles i ark med 4 via www.selvbetjening.vestfor.dk eller via linket Mit affald herunder.

4 x ekstra-sæk mærkater koster 84 kr. inklusiv moms. 

Mit affald

Se en kort vejledning her.

Vil du have hjælp til bestillingen, kan du kontakte Vestforbrændings kundeservice på tlf.: 7025 7060. Du kan også sende en bestilling via kundeservice@vestfor.dk. Husk at oplyse dine kontaktoplysninger og adresse i mailen. 

Har du næsten altid for meget restaffald

Så kan du bestille en ekstra beholder til restaffald eller et ekstra stativ, så du får hentet dit ekstra affald ved hver tømning.

En ekstra beholder bestiller du hos Vestforbrændings kundeservice på 7025 7060.

Et ekstra stativ bestiller du enten via Udstyr til stativordninger, eller ved at du sender en mail til os på affaldoggenbrug@albertslund.dk. Husk at oplyse adresse og telefonnummer. 

 

 

Ben og kassetter

Vil du gerne have ben på dit stativ til madaffald eller forny dine kassetter kan du bestille begge dele på nedenstående link. 

Rottesikring

Hvis stativet står på en flise er der kun behov for en rottesikring, hvis du sætter ben på dit stativ. Rottesikringen skal fastgøres til de bolte, der er brugt til montering af benene, så du kan ikke montere rottesikringen, medmindre at du også køber ben.

Montering af rottesikringen er enkelt. Vi har lavet en lille vejledning her

Ekstra stativ til restaffald

Har du næsten altid for meget restaffald? Så kan du bestille et ekstra stativ til restaffald. Du skal selv betale for stativet og du vil derudover blive opkrævet et ekstra årligt gebyr på 628,00 kr. for at den ekstra affaldshåndtering. 

Priser på udstyr

 • Ben til stativ, sæt: 375,00 kr
 • Rottesikring: 165,00 kr
 • Ny kassette, m håndtag, per styk: 111,25 kr
 • Ekstra stativ til restaffald, inklusiv levering: 1212,50 kr

Bestil udstyr til affaldsstativer med NemID 

Du kan også bestille ovennævnte udstyr via affaldoggenbrug@albertslund.dk. Husk at oplyse din adresse, telefonnummer og emailadresse.

 

 

Har du ofte for meget restaffald?

Så kan du bestille en ekstra beholder til restaffald eller få din nuværende beholder skiftet ud med en større.

Det koster det 625 kr. at anskaffe og få leveret en beholder, og dine faste betalinger for afhentning af affald vil ændre sig. Der skal desuden tillægges pris for leje af ekstra beholdere.

Ekstra, større eller mindre beholder. Årlig pris i 2019 inkl. moms:

 • Én 140 liter beholder, tømning hver 2. uge: 523 kr. om året.
 • Én 240 liter beholder, tømning hver 2. uge: 578 kr. om året.
 • Ekstra 240 liter todelt beholder, tømning hver 2. uge: 701 kr. om året.
 • Opgradering af eksisterende todelt 240 liter til todelt 370 liters beholder: 94 kr. om året
 • Leje af container: 116 kr. om året.

Beholdere bestiller du hos Vestforbrændings kundeservice på telefon 7025 7060. 

190 liter todelte beholdere

Til områder med todelte beholdere med 14. dags tømning, er det oftest nok med en 140 liters ekstrabeholder til restaffald. 

Istedet for 240 liters beholdere ønsker nogle borgere at få de mindre 190 liters todelte beholdere. Erfaringen fra områder med 14. dags tømning viser dog, at 190 liter ikke er nok, hvilket betyder at borgerne efter et stykke tid bytter tilbage til 240 liter.

Vi anbefaler derfor ikke 190 liters todelte beholdere i områder med 14. dags tømning.

 

SMS påmindelse om tømning af beholdere

Bor du i et boligområde, hvor I har valgt todelte beholdere, kan du få en SMS dagen før metal/glas og papir/plast bliver hentet. 

Hvis du ønsker at få en SMS, kan du tilmelde dig NemSMS på borger.dk, eller du kan følge linket her: tilmeld dig NemSMS