BYT ET BRÆT

Her kan du give dine rester af nye byggematerialer videre


BYT T BRÆT er et lille lager på Genbrugsstationen, hvor borgere og virksomheder kan give eller hente rester af byggematerialer. Det kan være alt fra lægter, brædder, trykimprægneret træ, mursten, tegl, pvc rør, søm og skruer, rockuld, vindpap, tagpap m.v.

Det giver værdi for miljø og klima, når materialer bliver genbrugt direkte, fremfor at blive sendt til forbrænding, deponi eller genanvendelse. Det er med til at forlænge levetiden for de ressourcer, som vi har til rådighed i dag. 

Hvis du har nogle materialer du gerne vil give videre til andre, så kontakt en medarbejder på pladsen. Du er altid velkommen til at gå ind og kigge om der er noget du kan bruge.

Port Byt et Bræt med Ahmet og Birte

Der bliver officiel indvielse af BYT ET BRÆT torsdag den 29. november klokken 15:30, hvor formand for Miljø- og Byudvalget Leif Pedersen klipper snoren. Genbrugsstationen byder på kaffe og kage til de første 100 besøgende i BYT ET BRÆT.

Partnerskab for Cirkulære Kommuner 

BYT ET BRÆT er det første ud af flere initiativer til mere genbrug på Genbrugsstationen. Initiativet er en del af projektet Partnerskab for Cirkulære kommuner, som Gate 21 er projektleder af.

Hvorfor er det så vigtigt at vi tænker cirkulær økonomi ind i vores dagligdag? Hør Christian Ibsen, direktør i CONCITO fortælle i denne lille video.