BYT ET BRÆT

Her kan du give dine rester af nye byggematerialer videre


BYT ET BRÆT er et lille lager på Genbrugsstationen, hvor borgere og virksomheder kan give eller hente rester af byggematerialer. Det kan være alt fra lægter, brædder, trykimprægneret træ, mursten, tegl, pvc rør, søm og skruer, rockuld, vindpap, tagpap m.v.

Det giver værdi for miljø og klima, når materialer bliver genbrugt direkte, fremfor at blive sendt til forbrænding, deponi eller genanvendelse. Det er med til at forlænge levetiden for de ressourcer, som vi har til rådighed i dag. 

Hvis du har nogle materialer du gerne vil give videre til andre, så kontakt en medarbejder på pladsen. Du er altid velkommen til at gå ind og kigge om der er noget du kan bruge.

Port Byt et Bræt med Ahmet og Birte

Partnerskab for Cirkulære Kommuner 

BYT ET BRÆT er det første ud af flere initiativer til mere genbrug på Genbrugsstationen. Initiativet er en del af projektet Partnerskab for Cirkulære kommuner, som Gate 21 er projektleder af.

Hvorfor er det så vigtigt at vi tænker cirkulær økonomi ind i vores dagligdag? Hør Christian Ibsen, direktør i CONCITO fortælle i denne lille video.

Borgerne er glade for at bytte byggematerialer 

Kommunen og Gate 21, har været ude på genbrugspladsen og hørt hvad borgerne mener om Byt et bræt. Her var alle meget positive overfor tiltaget, og fortalte om hvad de selv har afleveret, taget og bygget af de materialer de har byttet sig til. Flere fortalte om gør det selv projekter, og en om hvordan han laver møbler af genbrugstræ. Borgerne var positive, og mente alle at det var nemt, tilgængeligt og godt for miljøet, at bytte sig til byggematerialer.