Gå til hovedindhold

Musikskolens store børnekoncert tog deltagerne en tur med i rummet

Traditionen tro afholdt Albertslund Musikskole årets store børnekoncerter fredag den 19. april med samlet over 1000 børn. Alle indskolingerne fra byens skoler deltog - og hovedrollerne på scenen havde musikskolens elever og voksne. Navnet på årets koncert var Svuppers Nødlanding

Indhold

    Fredag den 19. april havde Albertslund Musikskole inviteret til årets store børnekoncert, der hvert år er et tilløbsstykke. Et tilløbsstykke, hvor indskolingerne fra alle byens skoler deltager – og musikskolens elever og voksne har hovedrollerne, og de spillede op til en fantastisk formiddag. Det kan være med til, at flere får smag for at spille et instrument, så koncerten er på en måde også en charmeoffensiv. Det var traditionen tro et brag af en koncert – og i år var børnekoncertens titel ”Svuppers nødlanding”, så der dukkede en masse rumvæsener op på scenen med bas, violin, trompet osv.

    ”Børnekoncerten er en kæmpe musikfest for indskolingen – både for børn og lærere. At opleve sangglæde og engagement fra de 75 elever på scenen og 2 x 500 børn i salen er for vildt! Det er så absolut det store arbejde værd, der ligger bag koncerten. Ofte er det også ved denne koncert mange børn finder ud af, at de vil spile et instrument, og dermed også et vigtig led i deres kulturelle dannelse.”

    Sådan formulerer Albertslund Musikskole det, når de skal sætte ord på børnekoncerten, som hvert år afholdes i Musikteatret i Albertslund.

    Op til koncerten har klasserne øvet sig på en masse sange og fagter, så de bliver en del af koncerten. Med sanghæfter og indspilninger har eleverne kunnet øve sig op til koncerten, så de kunne udfylde deres rolle; for de var nemlig med til at løfte hele koncerten gennem et stort engagement i salen.

    Fotos er taget af Kim Matthäi Leland for Albertslund Musikskole.