Gå til hovedindhold

Borgere kan nu blive valgtilforordnet

Kunne du tænke dig at bruge en dag i demokratiets tegn? Nu kan borgere deltage som hjælpere til valg. Så hvis du kunne tænke dig at deltage til valget til Europa-Parlamentet, har du nu muligheden for at ansøge  

Indhold

    Som deltager på valg skal du møde på afstemningssted kl. 8.30. Her vil du inden valgstedet åbner blive introduceret til dine opgaver på dagen. Afstemningsstedet lukker kl. 20.00, og derefter skal du hjælpe med at optælle stemmerne. Dagen slutter, når alle stemmer er blevet talt op og valget er godkendt. 

    Albertslund Kommune har fem valgsteder – Egelundskolen, Herstedlund Skole, Herstedvester Skole, Herstedøster Skole og Kongsholmscentret.  Du vil forud for valget få et brev med besked om hvilket stemmested, du skal møde på. På alle valgsteder vil du skulle arbejde sammen med et erfarent hold af valgstyrere fra de lokale partiforeninger og administrative medarbejdere fra Albertslund Kommune.

    Du får morgenmad, frokost og aftensmad, ligesom der i løbet af dagen serveres kaffe, vand og frugt, og du vil derudover modtage diæter. For en hel valgdag modtager du to diæter, i alt 880 kr. Diæterne udbetales som B-indkomst over din NemKonto, såfremt vi har fået dine oplysninger. 

    For at deltage skal du være 18 år på valgdagen og have folkeregister-adresse i Albertslund Kommune. 

    Du kan ansøge ved at følge dette link

    Læs mere om valget til Europa-Parlamentet 2024