Hovedstadens Beredskab har fundet sin direktør

Det nye Hovedstadens Beredskab, som kommunalbestyrelsen tiltrådte torsdag den 25. juni, og som dækker kommunerne Albertslund, Glostrup, Brøndby, Rødovre, Hvidovre, Frederiksberg, København og Dragør, har fundet sin direktør. Valget er faldet på Jakob Vedsted Andersen, der kommer fra stillingen som beredskabschef i Købehavns Brandvæsen.


Hovedstadens Beredskab har fundet sin direktør - Albertslund Kommune

Fra 1. januar 2016 er det nye Hovedstadens Beredskab en realitet. Her bliver de kommunale beredskaber i Albertslund, Glostrup, Brøndby, Rødovre, Hvidovre, Frederiksberg, København og Dragør kommuner slået sammen til en ny enhed. Forberedelserne til fusionen er allerede i fuld gang, og nu er der også sat navn på, hvem der som direktør skal stå i spidsen for sammenslutningen.

Det bliver den 43-årige beredskabschef i Københavns Brandvæsen, Jakob Vedsted Andersen.

 

Stor erfaring med forandringsprocesser

Jakob Vedsted Andersen er uddannet civilingeniør med speciale i brandteknik og har 18 års erfaring med beredskabsområdet.

De sidste 10 år har han været beredskabschef i både Århus og Københavns Brandvæsen. Her har han styret de gamle, traditionsrige organisationer gennem en række tilpasninger til at blive mere robuste og moderne beredskaber, og det bliver en fordel, når han sætter sig i stolen som direktør for Hovedstadens Beredskab:

"Med Jakob Vedsted Andersen får vi en direktør, der både har indgående kendskab til beredskabernes kerneopgave og en stærk strategisk tilgang. Han har vist, at han kan gennemføre omfattende forandringer i de beredskaber, han har været øverste chef for, og det bliver der brug for, når de otte beredskaber skal samles til et. Derfor er vi sikre på, at Jakob vil kunne løfte opgaven med at opbygge et professionelt og effektivt beredskab, der kan sikre tryghed og sikkerhed for borgerne", siger borgmester i Glostrup og formand for den politiske styregruppe, John Engelhardt.

Jakob Vedsted Andersen siger om sit nye job som direktør for Hovedstadens Beredskab:

"Jeg glæder mig meget til - i tæt dialog og samarbejde med kommunerne og alle de dedikerede medarbejdere - at komme i gang med at etablere og udvikle det nye fælles beredskab."

 

Ansvar for knap 1 million borgere

Som direktør i landets største beredskab får Jakob Vedsted Andersen ansvar for at sikre knap 1 million borgere i hovedstadskommunerne en tryg og effektiv brand-, rednings- og ambulancetjeneste.

Jakob Vedsted Andersen tiltræder den 1. august 2015 og skal stå i spidsen for sammenlægningen af de otte kommuners beredskaber frem til 1. januar 2016, hvor Hovedstadens Beredskab formelt stiftes. En af de første opgaver bliver at udarbejde et oplæg til organisering af selskabet samt lokalisering af selskabets centrale administrative funktioner.