Ejendomsskat 2016

Albertslund Kommune udsender i øjeblikket opkrævninger på ejendomsskat 2016. Da regeringen i forbindelse med finansloven for 2016 har udmeldt at, grundskylden ikke må stige i 2016, betyder det, at der vil ske en genberegning af grundskylden, når finansloven vedtages.


Fastfrysningen af grundskyld bliver indregnet i ejendomsskatterne i 2. halvår 2016

Skatteministeriet har sendt lovforslag om fastfrysning af grundskylden i høring. Det indebærer, at boligejerne betaler den oprindelige grundskyld i 1. halvår 2016 og bliver godtgjort i 2. halvår.

I forbindelse med finansloven 2016 blev det aftalt, at grundskylden for ejerboliger i 2016 skal fastfryses på 2015-niveau. Kommunerne har imidlertid allerede udsendt opkrævningerne for ejendomsskatten for 2016. Det sker traditionelt mod slutningen af året.

Ved udsendelsen af opkrævninger af ejendomsskatten har det af tidsmæssige årsager ikke været muligt at tage højde for den aftalte fastfrysning i opkrævningen af grundskyldens første rate i 2016. Alle boligejere skal derfor betale den første rate som sædvanligt, selvom den ikke tager højde for fastfrysningen. I stedet vil boligejerne få tilbagebetalt den grundskyld, der er betalt for meget, som en nedsættelse af raten i 2. halvår.

 

Ejendomsskatten for 2016 skal stadig betales indtil du hører nærmere.


Læs mere på hjemmesiden under ejendomsskat.