Albertslund Kommune vinder KL's innovationspris 2014

Albertlund går forrest når det kommer til udviklingen af fremtidens lys. Det sker med det levende testcenter for intelligent lys, DOLL Living Lab. Det har kommunen nu fået KL's innovationspris 2014 for.


KL's innovationspris - Albertslund Kommune

Taiwan TV har været i Albertslund. New Scientist har været i Albertslund. BBC har været i Albertslund. Allesammen for at se DOLL - Danish Outdoor Lighting Lab.

Albertslund Kommune har nu vundet KL's innovationspris 2014 for at være partner i DOLL og bl.a. lægge 9 kilometers vejstrækning til rådighed. 

Borgmester Steen Christiansen siger om anerkendelsen:

"Jeg er glad for, at man anerkender et initiativ, der fremmer nye grønne lysløsninger. Det er et eksempel på, at det batter noget, når kommuner tør gå forrest og gå sammen med forskning og erhverv. Det giver rigtig god mening lokalt og globalt."

Albertslund Kommune etablerede DOLL i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet. DOLL åbnede den 18. september i år. I DOLL kan ikke bare Albertslund, men alle kommuner der skal indkøbe ny belysning, få rådgivning og støtte til at vælge de rigtige løsninger. 

Motivationen
"Living Lab for udendørs belysning skaber værdi på flere niveauer. For det første bidrager det med nye løsninger inden for udendørs belysning, som fremmer grøn omstilling, og som alle landets kommuner kan få glæde af. For det andet har Albertslund Kommune skabt en driver for vækst og udvikling i et industriområde, hvor det ellers har været svært at finde nøglen til omstilling. For det tredje har Albertslund Kommune og deres alliancepartnere DTU og Gate 21 sat Danmark på det internationale landkort og markeret Living Lab som en front runner inden for smart city løsninger," siger Bente Buhl Rasmussen, chef for KL's Konsulentvirksomhed og medlem af dommerpanelet.

Albertslund Kommune og DOLL blev udvalgt af ialt 54 indstillede innovationsprojekter. I finalen løb Albertslund med prisen foran de to nominerede projekter fra Silkeborg om valgdeltagelse og Frederiksberg og klimasikring. 

Prisen blev uddelt ved KL's innovationsdag 2014 onsdag den 26. november på Roskilde Universitet, hvor borgmester Steen Christiansen modtog prisen, der blev overrækt af Henrik Kolind fra dommerpanelet.

Dommerpanelet bestod af Rikke Vestergaard, kommunaldirektør i Kolding Kommune, Henrik Kolind, kommunaldirektør i Roskilde Kommune, Christian Bason, direktør for MindLab og Jan Olsen, cheføkonom i KL.

Læs mere om DOLL