Global interesse for DOLL

En delegation med deltagere fra bl.a. Inden og USA viser stor interesse for DOLL Living Lab i Albertslund. Investeringsrådgiverne vurderer, at udenlandske virksomheder vil være interesserede i at blive en del af lysparken


Global interesse for DOLL - Albertslund Kommune

Albertslunds nye showroom for fremtidens lysteknologi, DOLL Living Lab, har gennem længere tid haft udlandets interesse. Som tidligere omtalt i AP har et tv-hold fra Taiwan lavet en indslag om stedet, men nu vil CNN og New York Times også i den nærmeste fremtid besøge området i Hersted Industripark.

Det er dog ikke kun medierne, som er interesserede i teknologien. Således dannede området fredag eftermiddag rammen om et møde for en delegation fra Invest in Denmark – et såkaldt investeringsfremmeorgan under Udenrigsministeriet.

Her blev projektet præsenteret for investeringsrådgivere fra Kina, USA og Indien, og alle så et stort potentiale i DOLL Living Lab.

Virkeligt og håndgribeligt
"Indiske virksomheder vil klart være interesserede. De virksomheder, som jeg har med at gøre, beskæftiger sig med hardware og software, og her taler alle om smart city. De vil være interesserede i at se, om de kan blive en blive en del af den teknologi," forklarede Shanker Subramaniam som er Country Manager i Indien.

Han hæftede sig ved muligheden for, at se teknologien med ens egne øjne.

"I og med at det er virkelig og håndgribeligt herude, vil jeg have en konkret historie at fortælle i Indien, når jeg fremover skal italesætte Danmark for et sted for innovation og et sted for bæredygtighed. Så projektet levede klart op til mine forventninger."

Kina er klar
Under præsentationen var der åbent for spørgsmål, og de kredsede blandt andet om, om kinesiske virksomheder teknologisk set er langt nok fremme til at kunne få noget ud af DOLL. Ryan Yao, som er Investment Manager for det kinesiske marked, vurderede dog, at der allerede nu vil være et marked i Kina.

"For nogle kinesiske virksomheder vil det give god mening, da nogen allerede vil være parat. Det kinesiske segment har fokus på fonetik og LED. Så derfor er det meget attraktivt, at se aktiviteter som DOLL, der kan føre til muligheder for kinesiske investeringer," fortalte Ryan Yao, som i det hele taget havde store roser til DOLL.

"Det er meget imponerende og unikt, og jeg vil kunne tage meget værdifuld information med hjem. Så jeg vil klart anbefale DOLL hjemme i Kina," fortalte han.

I løbet af efteråret vil der blive lavet rundvisninger i Hersted Industripark, så borgere kan se DOLL og få en fornemmelse af hvad et testcenter for intelligent lys er.