Banebrydende lyslaboratorium indviet i Albertslund

Torsdag den 4. september blev Europas største showroom for gadelys, Living Lab, indviet i Albertslund.


DOLL åbnet - Albertslund Kommune

Torsdag aften den 4. september fandt den officielle åbning af DOLL Living Lab sted, foran mere end 200 mennesker i Albertslunds industrikvarter. Living Lab består af mere end ni kilometer veje og stier med forskellige typer vejbelysning. Området, som er det største af sin slags i Europa, giver 18 virksomheder mulighed for at fremvise deres produkter samt at prøve ny teknologi af.

Bag projektet står DOLL, som er et samarbejde mellem partnerskabsorganisationen Gate 21, DTU Fotonik og Albertslund Kommune.

"Vi er med i DOLL, fordi vi tror på, at vi som kommune skal være med til at skabe de løsninger, som verden har brug for i fremtiden. Det sker, I et lykkeligt partnerskab med universiteter og virksomheder," lød det i borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansens tale ved åbningen.

Han fortalte videre, at projektet er interessant for andre kommuner end Albertslund.

"Rundt om i hele landet skal kommunerne udskifte gadebelysningen. I Albertslund står vi overfor at skulle skifte 8000 lamper ud . I hele landet taler vi om mere end 200.000 lamper. Vi kan som kommune arbejde sammen med virksomheder og forskning om at skabe fremtidens grønne og smarte teknologier, der passer til Albertslund og til andre byer i Danmark – og hele verden," sagde Steen Christiansen.

Åbningsceremonien kulminerede i, at folkene bag DOLL-projektet sammen tændte for lyset i kvarteret på en stor knap. Herefter fik de fremmødte mulighed for selv at komme ud og se de forskellige lygter og få en snak med virksomheder om produkterne.

Læs mere om DOLL