Albertslund runder ambitiøst vandmål

Det er ikke helt forkert at kalde Albertslund danmarksmester i at reducere vandforbruget. Albertslund er nemlig den første kommune i landet, hvor borgerne bruger mindre end 100 liter vand pr. døgn.


Albertslund runder ambitiøst vandmål - Albertslund Kommune

For 25 år siden brugte en albertslunder i gennemsnit 180 liter vand i døgnet. Sidste år var gennemsnittet 99 liter i døgnet. At komme under 100 liter vand per borger per døgn er endnu en milepæl i Albertslund Kommunes grønne vision, der ønsker at forene miljøforbedringer og rammerne for en god hverdag for byens borgere.

Går forrest i vandkampen
At Albertslund er den første kommune i landet af de kommuner, der måler borgernes vandforbrug, hvor borgerne bruger mindre end 100 liter vand pr. døgn, blev fejret onsdag den 25. juni ved offentliggørelsen af kommunes grønne regnskab. Traditionen tro mødtes byens politikere, borgere, virksomheder og medarbejdere for at fejre det forløbne års miljøindsatser og -resultater. Her fik Frank Brodersen, der er direktør for Hofor, Hovedstadens forsyningsselskab for vand og spildevand, overrakt det grønne regnskab, der bl.a. dokumenterer, at Albertslund går forrest i vandkampen...

Målet om det reducerede vandforbrug er nået i en fælles indsats med Vandforsyningen, Agendacenter Albertslund og Albertslund Kommune. Midlerne har været massive oplysningskampagner rettet mod stort set alle målgrupper og aldersgrupper.

Et stort og langstrakt træk med at opfordre boligselskaber til at etablere individuelle vandmålere i de almene boliger har bidraget til opfyldelsen af målet ligesom uddeling af perlatorer, vandbesparende brusehoveder og andre ting, der gør det lettere at spare vand i dagligdagen.

Borgmester Steen Christiansen siger om årets grønne regnskab, hvor særligt vandmålet tiltrækker sig positiv opmærksomhed:

"Grønt Regnskab 2013 viser, at den indsats som borgere, virksomheder, politikere og ansatte i Albertslund Kommune gør i dagligdagen, bærer frugt. For eksempel er borgernes vandforbrug faldet for 13. år i træk, og målet om 100 liter pr. person pr. døgn er nået. Det er jeg stolt af. Vi er også blevet bedre til at indkøbe økologisk, og erhvervslivet gør en stor indsats, der kan læses i det grønne regnskab. Vi skal fortsætte, sætte nye mål og få skovlen under de områder, hvor pilen peger den forkerte vej. Det er formlen i en grøn kommune som Albertslund, hvor man ønsker at gøre en forskel lokalt, der rækker globalt."

Læs grønt regnskab for Albertslund Kommune i 2013