Alberts Have skal gøre den almene bolig hot

Alberts Have er navnet på et kommende boligområde i Albertslund med 72 almene boliger. Byggeriet er som skabt til Albertslund, lød det fra borgmester Steen Christiansen, da der onsdag blev taget første spadestik.


Alberts Have skal gøre den almene bolig hot - Albertslund Kommune

Onsdag eftermiddag blev første spadestik taget til det nye boligområde, Alberts Have, på Teglmosegrunden i Albertslund. Det nye byggeri kommer til at bestå af 72 boliger med enten egen have eller egen terrasse.

Blandt talerne ved indvielsen var blandt andre Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, som roste byggeriet for at ligge i forlængelse af Albertslunds profil som en ung, grøn og progressiv by designet til børnefamilier.

"Vi i Albertslund har sagt ja til netop dette byggeri, Alberts Have, fordi tankerne bag byggeriet er som skabt til Albertslund. Albertslund er børnenes by. Albertslund er født og vokset gennem borgernes engagement, initiativer og fællesskab – ved konstant at eksperimentere og lægge os i front – det er vores dna," lød det fra Steen Christiansen.

Den almene bolig skal være hot
Byggeriet, som vil være i skiftevis to og tre etager, forventes at stå færdig i sommeren 2015. Der er tale om moderne almene boliger, som er en del af konceptet AlmenBolig+, hvor beboerne selv skal stå for vedligeholdelsen.

"Med 60% almen byggeri i Albertslund kender vi om nogen til den almene boligform. Vi ved, at der er behov for ikke blot at renovere, men også tænke nyt omkring måden at bo sammen på. Vi vil være med til at gøre den almene bolig hot at bo i, ikke mindst for unge familier," sagde borgmesteren.

Passer ind i laboratoriet
Alberts Have er udarbejdet som et samarbejde mellem Scandi Byg som totalentreprenør og rådgiver ONV Arkitekter, JAJA Architects og Bascon som ingeniør.

"Vi sagde ja til dette byggeri, fordi konceptet går helt i tråd med Albertslunds ånd om at være et laboratorium, hvor vi prøver nye løsninger af – og fordi det giver rigtig god mening," lød det fra Steen Christiansen.