Virksomheder og kommune i fælles front

Stærkt fremmøde i Strategisk Erhvervsforum, hvor kommunen gik i dialog med erhvervslivet. Målet er at skabe vækst og job.


1. møde Strategisk erhvervsforum - Albertslund Kommune

50 virksomhedsledere var mødt op på det første af en række erhvervsmøder, hvor Albertslunds Kommune går i dialog med byens virksomheder. Temaerne var vækst og udvikling i virksomhederne og kommunens samarbejde med erhvervslivet i Albertslund.

"Det var godt at se så mange fremmødte og et så stærkt engagement på mødet. Der var bred enighed om, at det er en fælles opgave for kommunen og virksomhederne at skabe vækst og dermed job," sagde borgmester Steen Christensen.

Mødet foregik hos en af landets største teknik- og servicevirksomheder Lindpro, som har adresse i Albertslund.

Glæder sig over initiativet

Til at sætte gang i debatten om fremtidens vækst og erhvervssamarbejde var salg-, marketing- og kalkulationsansvarlig Rasmus Karkov fra Enemærke & Petersen, der talte om erfaringerne med partnerskaber med kommuner.


Derudover fortalte sekretariatschef Flemming Madsen fra DOLL om LED-lys og intelligente digitale systemer i Hersted Industripark. Teknologier, som har imponeret den internationale lysindustri.


"Der er et stort potentiale i at lytte til byens virksomheder – både på kort og langt sigt. Det glæder mig, at Albertslund Kommune tager initiativet til en dialog om samarbejdet mellem virksomheder og kommune, og virksomhederne imellem," lød det fra Peter Kaas Hammer, administrerende direktør i Lindpro.

Én indgang til kommunen

På mødet fik virksomhederne også sat ansigter på kommunens erhvervsmedarbejdere, og blev introduceret til Albertslund Kommunes Én indgang for erhvervslivet. Her kan virksomhederne henvende sig med spørgsmål til kommunen, og får svar ét sted frem for at skulle i kontakt med flere forskellige forvaltninger og medarbejdere.

Ser frem til samarbejde

Der var en bred dialog med virksomhederne om dét, der optager dem. De lokale virksomhedsledere fortalte blandt andet, at de har fokus på infrastruktur – mulighederne med den kommende letbane og adgang for transport til og fra virksomhederne.

Virksomhederne sætter pris på dialogen med kommunen og vil gerne være med i idéprojekter og konkret samarbejde. Særligt de længerevarende partnerskaber er attraktive for virksomheder i udvikling, og erhvervslederne er glade for at "netværke" lokalt.

Fortsætter dialogen i januar

Det næste møde i Strategisk Erhvervsforum er i januar og er åbent for alle virksomheder med adresse i Albertslund Kommune.