Albertslund under forvandling

Albertslund tager et kvantespring. Vi skaber en grønnere og bedre by at bo og leve i sammen med vores engagerede borgere, virksomhederne og internationale forskningsinstitutioner


Albertslund i rivende udvikling - Albertslund Kommune

I løbet af de næste ti år vil flere end halvdelen af byens borgere få renoveret deres bolig. En ny letbane vil køre ved Hersted Industripark, som også er hjemsted for Nordeuropas førende testcenter for intelligent teknologi. Byen har i 2015 fået et nyt og topmoderne sundhedshus og plejecenter i Albertslund Centrum. Et nyt og inspirerende gymnasie i hjertet af byen, tæt på S-toget, ser dagens lys indenfor et par år.  Som i 1960'erne hvor bare marker blev til en levende by, står Albertslund lige nu midt i en omfattende omdannelse.

Kort over byens udvikling

Få et billede af alle vores kulturinstitutioner, naturen og det store udviklingstræk Albertslund står midt i. Med energirenoveringer, nye områder for boligudvikling - måske er det noget for dig?

Bo i det grønne
Inden længe får du mulighed for at bo i splinternye boliger sammen med en masse andre i et aktivt fællesskab i det grønne Albertslund. Der skal nemlig bygges på Hyldagergrunden i det sydvestlige hjørne af Albertslund. Læs mere om udsigten til nye boliger på Hyldager

 

Byen i naturen

Kun 20 minutter fra Rådhuspladsen i København ligger Albertslund. Omgivet af skov og grønne områder er det en by, hvor boligområder og natur går hånd i hånd. Over 60 % af Albertslund Kommune er dækket af skov og grønne områder. Det inviterer til gå- og løbeture, leg og sjove oplevelser for hele familien i det fri. Det nyder også skoler og institutioner godt af.

Fremtidens smarte by

Forestil dig, at lyset på din faste cykeltur til arbejde skifter karakter efter vejret og mængden af trafik. Gadelampen får energi fra solceller, og i myldretiden styrer lystavler trafikken ad alternative ruter, så der ikke opstår kø. Med Smart City-teknologi gør vi byen bedre at bo i, og bringer energiforbruget ned.

I Albertslund har vi længe arbejdet hen imod at blive en fremtidssikret og smart by. Begrebet Smart City eller den smarte by, bruges internationalt når nye teknologiske muligheder bliver et led i at løse byernes udfordringer. Især den stigende befolkningsvækst i byerne samt det skiftende klima kalder på ny udvikling, hvis systemerne og driften skal kunne følge med.

Miljødagsordenen kan i høj grad vinde stort på nye smarte løsninger. Disse værktøjer i form af sensorer, styresystemer, applikationer mm. hjælper os med det arbejde, vi i forvejen gør, men får os hurtigere og mere effektivt hen imod vores mål.

Smart city feltet er i hurtig udvikling med mange interesserede virksomheder om buddet. DOLL Living Lab i Hersted Industripark er derfor en yderst hjælpsom del af processen, da vi i DOLL kan teste løsningerne i mindre skala, inden vi ruller dem ud i hele byen. Via sensorer i belysning, skraldespande, cykelstier osv. får vi en hurtig tilbagemelding på den aktuelle driftstatus, hvilket vi kan planlægge vores arbejde efter, og i sidste ende yde en bedre service for borgerne i Albertslund. 

Læs om Living Lab i Hersted Industripark og om samarbejdet DOLL, der udvikler energieffektiv udendørsbelysning.

Letbane langs ring 3

Letbanen er hurtige sporvogne der kører på skinner. Den nye letbane vil være i drift i 2023. Letbanen bliver 28 kilometer lang og får et stop ved Hersted Industripark, Albertslunds største erhvervsområde. Letbanen betyder bedre kollektiv trafik til byens borgere og de mange der pendler hertil.

Boligrenoveringer og udearealer

Mere end halvdelen af byens boliger bliver renoveret over de næste 10 år. Nogen kalder den gennemgribende renovering af de mange boliger bygget i 1960'erne for "danmarkshistoriens største". Flere tusinde boliger er allerede blevet renoveret til glæde for borgerne og byen.

Plejecenter og sundhedshus i hjertet af byen

Albertslund Centrum åbnede i 1965. I 2015 åbnede et topmoderne byggeri der omfatter et nyt plejecenter med 108 boliger, et stort sundhedshus, nye butikker og en parkeringskælder. Også i fremtiden vil Albertslund Centrum være byens hjerte med kultur og et rigt butiksliv.

Uddannelse for fremtiden – tæt på

I 2019 vil et nyt gymnasium se dagens lys. Lige midt i centrum af Albertslund. Tæt på S-toget. Det bliver et topmoderne gymnasie med alle fire gymnasieretninger HHX, HTX, STX og HF, et campus med faciliteter til erhvervsuddannelser samt gode forhold til kultur- og fritidsområdet, bl.a. gennem fællesskabet med Albertslund Musikskole. Udover gode rammer for blandt andet teknologi- og teknikfag, vil nybyggeriet også indeholde arealer, der kan bruges til innovativ undervisning i samarbejde med erhvervslivet, ligesom der vil blive satset markant på at etablere et godt studiemiljø og samspil med folkeskolerne i byen.