Mit affald

Brug selvbetjening og få information om dit affald


Når du klikker på linket Mit affald åbner forsiden i det nye affaldssystem KURS. Vælg Albertslund Kommune i feltet til venstre og tast din adresse i feltet til højre. Klik på Søg og din affaldsside kommer frem. 

Se i KURS hvornår du får hentet affald, bestil afhentning af pap, storskrald og haveaffald og meld ind hvis dit affald ikke er hentet. 

Mit affald

Tømning af nedgravede affaldssystemer

Kun få overfyldte nedgravede containere

Albertslund Kommune har sammen med Vestforbrænding i værksat en ekstra tømning af alle nedgravede systemer i denne uge.

Torsdag er der blevet tømt 46 nedgravede systemer til restaffald og 16 nedgravede systemer til madaffald. De resterende bliver tømt i dag, det drejer sig primært om nedgravede systemer til madaffald.
Chaufførerne har oplyst, at det var ganske få nedgravede systemer, som var overfyldte. Generelt så der pænt ud i og omkring de nedgravede systemer.

Når tømningerne af rest- og madaffaldsbeholderne er tømt, fortsætter de med de øvrige fraktioner. De inddrager lørdagen for at fuldføre opgaven. Albertslund kommune har godkendt, at der må indsamles affald lørdag.

Få et hurtigt overblik over tømmedage og -hyppigheder hér

Haveaffald, storskrald og pap

Hvilken ordning har du og hvordan bestiller du afhentning

Er din boligforening tilmeldt en have- og storskraldsordning?

Klik på fokusboksen "Haveaffald og storskrald" i højre side. Skriv din adresse i feltet i højre hjørne af kortet og se hvilken affaldsordning du har. Klik på dit boligområde og få informationer om dine affaldsordninger i skemaet under kortet.

Ud for haveaffald, storskrald og pap, kan du se om jeres boligområde får hentet affald ved husstanden, ved central opsamling eller ved en miljøstation. Har I valgt central opsamling, kan du se ved hvilken nærmeste adresse, at den centrale opsamling er placeret.

Hvis din boligforening har fravalgt indsamling af have og storskrald, vil der stå Fravalgt udfor Haveaffald og Storskrald. 

Bestil afhentning af haveaffald, storskrald og pap

I ordning 1, 2 og 3 hentes småt haveaffald og pap mandag eller tirsdag i ulige uger. Storskrald hentes mandag eller tirsdag i lige uger. Du skal bestille senest torsdagen før. Haveaffald med grab hentes onsdag i ulige uger. Du skal bestille senest tirsdag klokken 12.

Når du vil bestille en afhentning, klikker du på linket "Mit affald" herunder - så åbner den nye affaldsportal KURS.

På affaldsportalen vælger du Albertslund Kommune i feltet til venstre og skriver din adresse i felterne til højre. Klik på Søg og din affaldsside kommer frem. Vælg den affaldstype, som du vil bestille afhentning af, ved at klikke på plusset til højre. Klik på "Oprette en bestilling" og vælg den bestilling du ønsker. Næste mulige afhentningsdag ses på bestillingslinket. Du skal bruge NemID for at bestille en afhentning af haveaffald, storskrald og pap.

Mit affald 

Afhentning af gamle stativer

Bestil afhentning af dit gamle stativ

Vil du have afhentet dit gamle stativ?

Hvis du har modtaget de nye todelte beholdere i de nye ordninger eller et nyt stativ til mad- og restaffald og derfor ikke længere skal bruge dit gamle stativ og kassetter, kan du bestille en afhentning via nedenstående link. 

Har du brug for hjælp til bestillingen, så ring til Vestforbrændings Kundeservice på tlf 8020 8030.

Boligområder, der er startet med nye ordninger 1. oktober, kan få afhentet det gamle stativ i uge 43. Deadline for at bestille en afhentning i uge 41 er overskredet. Bestillinger foretaget mellem 5. oktober og til og med 18. oktober vil blive afhentet i uge 43.

Boligområder, der starter nye ordninger til december, kan få afhentet det gamle stativ i uge 49. Sidste frist for bestilling er 29. november. 

Bestil afhentning af gammelt stativ med NemID 

Ekstra poser - sådan bestiller du

Nu får du mærkater med posten - som du selv sætter på din sæk med ekstra affald

Har du ved særlige lejligheder mere affald end der kan være i din beholder eller sæk til restaffald? 

I stedet for at købe 4 x ekstra sække, køber du nu 4 x Ekstra sæk mærkater. Fyld affaldet i en hvilken som helst pose eller sæk du har ved hånden. Bind posen til og sæt en Ekstra sæk mærkat på og stil posen ud til afhentning ved næste tømning. Så tager skraldemanden den med.

4 x Ekstra sæk mærkater koster 92 kr. inklusiv moms.

Du kan bestille mærkaterne via den nye selvbetjeningsportal, som du får frem ved at klikke på linket Mit affald herunder:

Mit affald

Se en kort vejledning her.

Vil du have hjælp til bestillingen kan du kontakte Vestforbrændings kundeservice på tlf.: 8020 8030.

Du kan også sende en bestilling via kundeservice@vestfor.dk. Husk at oplyse dine kontaktoplysninger og adresse i mailen. 

SMS'er er lige nu ude af KURS

Din SMS ordning virker ikke lige nu. Følg istedet med i tømmedagene efterhånden som de opdateres på Mit affald.

Du får mulighed for senere at tilmelde dig til en SMS ordning igen.

 

Tømmedage i de nye ordninger

Vi opdaterer løbende tømmedagene på den nye affaldsportal KURS

Tømmedagene fra uge 41 og frem er tilgængelige via linket Mit affald. Enkelte områder mangler dog stadig at blive opdateret. 

Mit affald

 

 

 

Madaffald - 7 gode vaner

Minimer gener fra madaffald

Gode råd om madaffald:

  1. Lad dit madaffald dryppe af, før du smider det ud.
  2. Pak fisk og kød ind i køkkenrulle.
  3. Undgå at fylde bioposen og luk den med en knude. 
  4. Læg bioposen forsigtigt i container, beholder eller stativ, så der ikke går hul på posen.
  5. Skift bioposen minimum hver anden dag, når det er varmt, og brug eventuelt to poser ad gangen.
  6. Har du beholder eller stativ ved din bolig, er det bedst, at de står i skyggen, og at du sørger for at holde låget lukket. 
  7. Vask din udendørs beholder med vand og sæbe efter behov.

Bliv klogere på madaffald