Genbrugsstationen

Åbningstider og regler for brug af Genbrugsstationen


Du finder Albertslund Genbrugsstation på Holsbjergvej 44, 2620 Albertslund.

Genbrugsstationen og Drivhuset holder lukket den 24.-26. december, 31. december og 1. januar. 

Resten af året har Genbrugsstationen åbent alle ugens 7 dage fra klokken 10-17. Drivhuset har åbent hverdage fra 10-17, lørdage fra 10-15 og søndage fra 10-13.

Du kan også benytte en af de andre genbrugsstationer i Vestforbrændings opland. Du kan se adresser og åbningstider for de enkelte genbrugsstationer på Vestforbrændings hjemmeside.

Herunder står nogle få, men vigtige retningslinier du skal følge, når du benytter Genbrugsstationen. Læs mere i Ordensreglement for Genbrugsstationen. Du kan også læse om Drivhuset og Skoletjenesten.

Kompost på genbrugsstationen i begrænsede mængder

Du kan hente kompost på genbrugsstationen, men kun den første weekend i hver måned sommeren over

Som et forsøg er det nu muligt for borgerne i Albertslund, at hente gratis kompost på genbrugsstationen, den første weekend i hver måned.

Vi fortsætter forårets kompostkampagne, men i lidt mindre målestok. Komposten kan hentes efter princippet "først til mølle". Forsøget er igangsat efter et ønske fra Brugergruppen og det evalueres til efteråret, om det er et tilbud, vi vil fortsætte med.

Regler for brug af Genbrugsstationen

Der er nogle få, men vigtige retningslinier du skal følge, når du benytter Genbrugsstationen

På genbrugsstationen kan borgere og virksomheder aflevere de fleste typer affald.

Bemærk at der findes særlige regler for virksomheders adgang til genbrugsstationen.

Farligt affald
Farligt affald skal afleveres til personalet i forsvarligt lukket emballage påsat oplysning om indhold. Affaldet kan kun afleveres i mindre mængder (max. 25 L beholdere).

Affald der ikke kan afleveres på genbrugsstationen

  • dagrenovation og andet let fordærveligt affald (nedfaldsfrugt kan dog afleveres som haveaffald)
  • radioaktivit affald
  • eksplosivt affald
  • klinisk risikoaffald
  • jord i mængder over 1 m3, og jord fra grunde der er registrerede som forurenede, uanset mængde

Adgang til genbrugsstationen er begrænset til køretøjer på højst 3.500 kg. ikke medregnet eventuel trailer. Denne adgangsbegrænsning er indført, fordi store biler og trailere typisk kommer med store mængder affald, og det gør det vanskeligt for genbrugsstationerne at skaffe plads i containerne til alle brugere.

Klare plastsække - ikke sorte
Afleveres affald i sække skal det være i klare plastsække, så indholdet tydeligt kan ses af personalet på genbrugsstationen. Dette kræves for at sikre, at affaldet ender i den rette container.

Sortering på pladsen
Affaldet skal sorteres i affaldsfraktioner og placeres i de anviste containere/båse på pladsen. Anvisninger fra pladspersonalet skal altid følges.

Læs mere i Ordensreglementet for Genbrugsstationen

Brug af transportør
Bruger du en transportør til at køre dit husholdningsaffald til Genbrugsstationen, skal transportøren og du udfylde denne aftaleseddel.

Transportøren skal vise aftalesedlen til personalet på Genbrugsstationen inden han afleverer dit affald.

 

Klare sække - ikke sorte

Afleveres affald i sække skal det være i klare plastsække, så indholdet tydeligt kan ses af personalet på genbrugsstationen.

Dette kræves for at sikre, at affaldet ender i den rette container.

Sortering på pladsen

Affaldet skal sorteres i de containere/båse der er på pladsen. 

Er du i tvivl om hvilken container dit affald skal i, så spørg bare en genbrugsvejleder. Du kan kende dem på det orange arbejdstøj.

Dette oversigtskort viser placering af de forskellige containere på genbrugsstationen. Du kan få udleveret et oversigtskort på Genbrugsstationen.

 

 

Kun adgang for køretøjer op til 3.500 kg

Adgang til genbrugsstationen er begrænset til køretøjer på højst 3.500 kg (ikke medregnet eventuel trailer).

Denne adgangsbegrænsning er indført, fordi store biler og trailere typisk kommer med store mængder affald, og det gør det vanskeligt for genbrugsstationerne at skaffe plads i containerne til alle brugere.

Farligt affald

Farligt affald skal afleveres til personalet i forsvarligt lukket emballage påsat oplysning om indhold. Affaldet kan kun afleveres i mindre mængder (max. 25 L beholdere).

Affald der ikke må afleveres

  • dagrenovation og andet let fordærveligt affald (nedfaldsfrugt kan dog afleveres som haveaffald)
  • radioaktivit affald
  • eksplosivt affald
  • klinisk risikoaffald
  • jord i mængder over 1 m3, og jord fra grunde der er registrerede som forurenede, uanset mængde

Brug af transportør

Bruger du en transportør til at køre dit husholdningsaffald til Genbrugsstationen, skal transportøren og du udfylde denne aftaleseddel.

Transportøren skal vise aftalesedlen til personalet på Genbrugsstationen inden han afleverer affaldet.

Transportørens køretøj skal være under 3.500 kg (trailer ikke medregnet).

Drivhuset - hvor brugte ting får nyt liv

Formidlings- og byttehus i drivhuset

Nyt Logo

Som noget nyt har genbrugsstationen fået formidlingsfaciliteter i Drivhuset. Den nye genbrugsstation er bygget op omkring Materialegårdens gamle drivhus, som genbruges til formidlings- og byttehus.

Her formidles til børn og voksne at affald er en del af fremtidens ressourcer. I Drivhuset kan skolebørn lære om affald, sortering, genbrug og genanvendelse. Kontaktperson for besøg med skoleklasser er Keld Frandsen, tlf. 43 68 32 01.

I Drivhuset er der også en bytteafdeling, hvor borgere kan aflevere intakte og brugbare effekter til genbrug og samtidig selv gøre et genbrugsfund.

Drivhuset har åbent mandag - fredag fra kl. 10 - 17. Der er desuden dannet en forening til støtte for Drivhuset, hvor frivillige borgere holder åbent i Drivhuset lørdage fra kl. 10 - 15 og søndage fra kl. 10 - 13. Har du lyst til at være frivillig i Drivhuset, så kontakt Helene i Agenda Centeret på tlf.: 43 62 20 15.

Drivhuset har i julen 2015 lukket 24. - 27. december, samt 31. december og 1. januar 2016. 

Se vores video om Drivhuset i Albertslund - hvor brugte ting får nyt liv.

Drivhuset vil også blive brugt til kampagner og arrangementer med fokus på affald. Agenda Centeret arrangerer bl.a. workshops hvor du kan lære at lave nye produkter ud af genbrugsgenstande. Det kaldes upcycling. Der vil være opslag i Drivhuset om kommende workshop og hvordan du tilmelder dig.

Har du en god genbrugside - så kom ned i Drivhuset og udstil den - så andre borgere kan blive inspireret. 

Skoletjeneste

Skoleklasser kan besøge genbrugsstationen og få undervisning i sammenhængen mellem forbrug, affald og miljø

Albertslund Kommune tilbyder rundvisninger for skoleklasser på den lokale genbrugsstation. Her fortæller vi blandt andet om, hvad der sker med affaldet, og hvorfor det er vigtigt at sortere affaldet korrekt.

Et besøg varer normalt halvanden time og kan altid tilpasses, hvis I for eksempel har et bestemt tema omkring affald, som I gerne vil have fokus på. Det er en god ide at kontakte genbrugsstationen inden besøget, hvis I har ønsker til hvad besøget skal indeholde, fx. hvilke affaldstyper som vil være relevante at snakke om for den aktuelle børnegruppe.

Pladsmedarbejderne, der står for jeres besøg, har været på kursus i formidling tilrettelagt af Vestforbrænding, som også står for udvikling af undervisningsmaterialer. I finder undervisningsmaterialerne på Vestforbrændings hjemmeside under Skole.

Hvis I ønsker at bestille en rundvisning på genbrugsstationen skal I rette henvendelse til Materialegårdens leder Keld Frandsen på tlf.: 4368 3201.

 

Grøn Dag 2017

Nu er foråret over os, og det er tid til at nyde det grønne. Derfor slår vi traditionen tro op for dørene til Materialegården d. 29. april med oplevelser til hele familien.

Mangler du inspiration til økologisk dyrkning af haven, tips til selvvandende uretpotter eller står du og mangler ekstra kompostmuld og flis - så er der noget, du kan tage med dig hjem fra Grøn Dag.

Fra dørene åbner vil der blive spillet klassiske toner og tændt op for grillen, hvor du blandt andet kan nyde grillet lam og gedekid, hjemmelavede pandekager, honning fra egne krukker, samt urtesalt og meget mere. Tag familie og venner med, eller kom som du er - der er massere af inspiration at hente for alle på Grøn Dag.  

Materialegården byder havefolket velkommen med fokus på økologi, sundhed, samt gamle og nye teknikker til havearbejdet - hvor både børn og voksne kan være med.

Grøn Dag er for os alle der kan lide at gøre det sammen – og gøre det selv!

Det hele foregår lørdag den 29. april 2017, kl. 10-14 på
Albertslund Kommunes Materialegård, Holsbjergvej 44, 2620 Albertslund